Türk Mutfağında Bulgur - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Türk Mutfağında Bulgur


Çorbalardan tatlılara pek çok tarife lezzet veren, gelenekle bağını koruyan bulgur Türk mutfağında ne kadar zengin bir malzeme olarak kullanıldığını görüyoruz. 

Bulgurdan yapılan çorbalar, etli bulgur yemekleri, köfteler, dolma ve sarmalar, bulgurlu sebze yemekleri, pilavlar, hamur işleri ve birçok yemek.
Türk yemeklerinin tipik özelliklerinden birisi, değişik besin gruplarında yer alan besinlerin karıştırılarak bir arada pişirilmesidir. Böylece, tek kap yemekle dengeli beslenme sağlanmaktadır. Bu yemeklerin başında köfteler, dolma ve sarmalar gelmektedir. Özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerimizde köftelerin temel malzemesi et ve ince bulgurdur. İnce bulgurun (düğürcük), çeşitli besinler ve tat vericilerle karıştırılarak, değişik şekilde hazırlanıp pişirilmesiyle içli-içsiz köfteler yapılmaktadır. Örneğin; ciğer taplemesi (köfte), et taplemesi, mercimekli köfte, sini köftesi, içli köfte, çiğ köfte, yoğurtlu ve ekşili köfte vb. Kısır, çiğ ve içli köfte gibi çeşitler ise birçok yörede bilinir ve sevilerek tüketilir. Bulgur; pilav ve köftelerden başka çorba, dolma-sarma yapımında ve her tür sebze yemeklerinde kullanılır. Ayrıca bazı tatlıların yapımında da yer alır. Batı bölgelerinden doğuya gidildikçe sebze yemeklerinde, dolma ve sarmalarda pirinç yerine bulgur daha fazla kullanılmaktadır. Dolma ve sarmalar hazırlanan iç ve için konduğu taze ve kurutulmuş sebze ve meyvelerden oluşur. Soğuk kış günlerinde sıcak bir çorbanın yerini, sanırım hiçbir yemek alamaz. Birçok yörede pilavlık ya da köftelik bulgur kullanılarak çorbalar yapılmaktadır.
Türk Mutfağında Bulgur Reviewed by Bünyan Haber on 4/19/2019 Rating: 5 Çorbalardan tatlılara pek çok tarife lezzet veren, g elenekle bağını koruyan bulgur Türk mutfağında ne kadar zengin bir malzeme olarak k...

Hiç yorum yok: