Düğürcük Çorbası - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Düğürcük Çorbası

Kayserinin yöresel yemeklerinden biri olan Düğürcük Çorbası çok pratik olmasının yanında lezzetli ve besleyici.

İşte Düğürcük çorbasının tarifi...

Malzemeler (6 Kişilik)

Yarım su bardağı düğürcük (ince bulgur)
1 orta boy patates

1 orta boy soğan

100 gr kıyma

2 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı Cırgalan kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Bulgur ve 6 su bardağı su tencereye konur, kaynamaya bırakılır. Patates soyulur küçük küçük doğranarak kaynayan bulgurlu suya ilave edilir. Tuz atılıp kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğan ince ince doğranır, tereyağı ve kıyma ile birlikte tavada kısık ateşte kavrulur. Salça ve kırmızı toz biber eklenip karıştırılır ve çorbanın üstüne dökülür. Bir iki taşım daha kaynayınca ocaktan alınır. Sıcak servis yapılır.


AFİYET OLSUN…

Düğürcük Çorbası Reviewed by Bünyan Haber on 4/18/2019 Rating: 5 Kayserinin yöresel yemeklerinden biri olan Düğürcük Çorbası çok pratik olmasının yanında lezzetli ve besleyici. İşte Düğürcük çorbası...

Hiç yorum yok: