Kayserinin yöresel yemeklerinden biri olan Düğürcük Çorbası çok
pratik olmasının yanında lezzetli ve besleyici.
İşte Düğürcük çorbasının tarifi...
Malzemeler (6 Kişilik)
• Yarım su bardağı düğürcük (ince bulgur)
•
1 orta boy patates
•
1 orta boy soğan
•
100 gr kıyma
•
2 yemek kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı Cırgalan kırmızı toz biber
•
1 tatlı kaşığı tuz
•
2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Bulgur ve 6 su
bardağı su tencereye konur, kaynamaya bırakılır. Patates soyulur küçük küçük
doğranarak kaynayan bulgurlu suya ilave edilir. Tuz atılıp kısık ateşte
patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğan ince ince doğranır, tereyağı ve
kıyma ile birlikte tavada kısık ateşte kavrulur. Salça ve kırmızı toz biber
eklenip karıştırılır ve çorbanın üstüne dökülür. Bir iki taşım daha kaynayınca
ocaktan alınır. Sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok: