Merak Edilen Sarıkız Örümceği (camel spider) - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Merak Edilen Sarıkız Örümceği (camel spider)



Böğler ya da Böğüler, örümceğimsiler sınıfından eklembacaklı takımıdır ve dünya çapında 153 cinste toplanan yaklaşık 1000 den fazla türü vardır. Görünüşleri örümcekleri andırır. 

Ülkemizde sarıkız olarak biliniyor.

Peki dünyada camel spider olarak bilinen yani deve örümcek tam bir tartışma konusu…

Sun Spider veya Wind Scorpion adlı Örümcekleri duymuş olabilirsiniz. Ancak, onların popüler adı Deve Örümcek. Oysa onlar hakkında tartışma uzmanlar tarafından devam ediyor. 

Gerçekten örümcekler mi yoksa Akrepler mi? Şimdilik bu sınıflandırmada kalacaklar, ancak gelecekteki araştırmalar onların taşınmasına neden olabilir.

İnsanların yaptığı bir argüman var "Bu örümceğin 10 bacağa sahip olduğu." Kesinlikle öyle gözükse de öyle değil. Sahip oldukları şey, duyusal özelliklerini kullanmalarına yarayan çok uzun pedipalp'ler. Diğer örümcek türlerinden daha uzundurlar. Ayrıca, uzuvları ile boy ve uzunluk bakımından çok benzer görünüyorlar.



Bu özel Örümcek 3 ila 6 inç (7.62-15.24 cm) uzunluğunda büyüyebilir. Pek çok diğer Örümcek türünden daha fazla dahili olarak gelişmişlerdir. Bu durum bazılarının gerçekten bir Örümcek olduğunu düşünmeme nedenlerinden biri. 

Çok büyük gözlere sahiptirler ve erkekler dişilere kıyasla oldukça küçüktür. 

Birçok insan, yavruları görmelerine rağmen, aslında tamamen olgun erkek Camel Örümceklerini gördüklerini düşünüyor.

Onları bronzluktan koyu kahverengiye kadar çeşitli renklerde bulacaksınız. 

Çevreleri ile gerçekten iyi uyum sağlama eğilimi var. Bu, sergiledikleri renklenme üzerinde büyük bir etkiye sahip olacak. 

Genellikle ekstremitelerin uçlarında ve karın altında siyah renktedirler.

Davranışları…
Yaşam çevresinde bulmak genellikle zor olan bir örümcek türüdür. Sadece çevreleriyle iyi uyum sağlamakla kalmazlar, saklanmayı da severler. 

Tarama alanı veya sundurma gibi herhangi bir karanlık alanda bulunabilirler. 

Ayrıca tahta yığınları veya hatta kayaların altında da bulunabilirler. 

Evlerinde kıyafet yığınları ve diğer eşyalar bulunan insanlar, onlar için de mükemmel bir yaşam alanı yaratıyor olabilir.



Hızlandığında Deve Örümceğinin en hızlı olduğu söyleniyor. Saatte yaklaşık 10 mil hareket edebiliyorlar. Bununla birlikte, genellikle tehlikede olduklarını ve zarar göreceklerini hissetmedikleri sürece çok daha yavaş hareket ederler.

Camel örümceğinin içinde ürpertici keşifler bulunan yuvalanma alanları var. 

"İnsan tüylerini yuvalarına yerleştirmek için kullandıkları bilinmektedir. "

Onları bir evin çeşitli alanlarında bulmuş olabilirler. Onları bir kişiden kırpmış olabilirler ve bu durum insanlar tarafından farkında bile olunmayabilir.

Bir evde buldukları birçok saklanma yeri nedeniyle kurtulmak zor olabilir. Bu durumda bazı aileler evlerini terk etmek zorunda kalabiliyor.


Tehlikede olduklarını düşündüklerinde de tıslayan bir ses yaratabilirler. Bu, onları zor durumdan çıkarabilmek için bir uyarıdır.



Habitat ve Dağıtım

Bu örümcekleri çok kuru ve sıcak çöl alanlarında bulabilirsiniz. Sıcak ve çöl bölgelerini sevdikleri için onlar için bu yerler daha ideal. Bu ortamlarda çok az bir yiyecek canlı popülasyonu olması hayatta kalabilmelerine yeterlidir. Yaşam alanlarına gelince çok yönlülük, onların arkasında milyonlarca yıldır yaşayan itici güçtür.

Şaşırtıcı olan, onların Avustralya'da yaşamadıkları. Burası çok sıcak bir yer olsa da, hiçbiri burada bulunamadı. Ancak, çok çeşitli diğer Örümceklere ev sahipliği yapmakta. Pek çok uzman, etrafındaki bu özel görüşe sahip olmadıklarına şaşırıyor.


Bu Örümceklerin esnek bir özelliği var aynı zamanda onlar  meralarda ve ormanlık alanlarda rastlanabiliyor. Herkes bunun farkında değil ve bu yüzden gördükleri aynı Örümcek türü olduğuna inanılmaya biliyor bu hayli şaşırtıcı... Ancak, çalışmalar bunun doğru olduğunu onaylamıştır.

Diyet ve Beslenme Alışkanlıkları

Beslenmek için hiçbir fırsatı kaçırmazlar. Aç olmadıklarında bile yeme eğilimi gösterebilirler. Her şeyi çok iyi biliyorlar ki, yiyecek bulmakta zorlandıkları zamanlar olacak... 
Tüketecek çok fazla yiyeceğe sahip olmadıkları zamanlarda yaşamak için vücutta yağ depolayabiliyorlar.

Hem canlı böcekleri hem de ölü bulunanları yiyekleri arasında. Yılan, kertenkele, kemirgenler, böcek ve termitleri tüketebilirler. Ancak, ne yiyecekleri sık sık bulundukları yere ve yılın zamanına bağlıdır. Onlardan daha küçük bir avı başarıyla öldürmekte sorun yaşamazlar. 

Genelde geceleri yiyecek avlamak için çıkıyorlar...


Üreme

Erkekler, dişilerin yumurtalarını döllemek için sperm salgılayabilirler. Yumurtalarını güvenle bırakabileceği toprağa bir yuva kazarlar. Bir seferde 200'e kadar veya 50'ye kadar yumurtlayabilirler.

Yaşamaya devam etmesi için yağ alabilmesi için çiftleşmeden önce fazladan yiyecek tüketmesi gerekir. kuluçkaya yatarlar ve çiftleşmeden önce yeterince beslenmemiş olsalar bile birkaç haftalık bu bekleme döneminde ölebilirler.

Zehirli Isırık veya İnsanlar için Tehlike


Deve Örümceği ne kadar tehlikelidir? Bu, kime sorduğunuza bağlı. Dışarıda aşırı derecede tehlikeli olmaları konusunda birçok efsane var. Ancak, konuyla ilgili araştırma başka bir şey gösteriyor.

Etlerini tüketebilmeleri için insanları ısırdıkları gerçeği yanlış...

Doğada insanlara karşı saldırgan olduğu bilinen bilinen bir durum değil. Bunun yerine, stresli olduklarında veya kendilerini tehdit altında düşündüklerinde ısırırlar. Bu tür bir ısırık çok acı vericidir. 

Isırık Tedavisi veya Bakımı


Zehir ölüme yol açmayacak olsa bile, vücutta gelişen büyük bir yara olabilir. Daha sonra o yara içinde bir enfeksiyon oluşmayacağından emin olmak için tedavi gerçekleştirilmelidir. Bu çok zor olabilir çünkü yakından izlenmezse enfeksiyon vücutta hızla yayılabilir.

Genellikle yaranın temiz kalmasını sağlamak için verilen ağrı kesici ilaçlar, steroidler ve antibiyotikler bulunur. Steril sargılar, çeşitli parçacıkların girme riskini azaltmak için yara yeterince iyileşene kadar da uygulanmalıdır.

Kaynakça: Spidersworlds örümcek dünyası

Bilimsel adıSolifugae
Hız16 km/sa (Maximum)
Üst sınıfDromopoda
Takson BasamağıTakım


Merak Edilen Sarıkız Örümceği (camel spider) Reviewed by Bünyan Haber on 6/06/2019 Rating: 5 Böğler ya da Böğüler, örümceğimsiler sınıfından eklembacaklı takımıdır ve dünya çapında 153 cinste toplanan yaklaşık 1000 den fazla tü...

Hiç yorum yok: