Etle Beslenen Hayvan Kayseri'de Panik Yarattı - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Etle Beslenen Hayvan Kayseri'de Panik Yarattı

Türkiye'de daha çok Doğu ve Güneydoğu'da Dünyada ise çöl bölgelerinde  görülen, 'sarıkız' örümceği (camel spider), Kayseri'de görüldü. Kent merkezinde parkta ortaya çıkan örümcekler, paniğe neden oldu.
Melikgazi ilçesi Belsin Anafartalar Mahallesi'ndeki İsa Yusuf Alptekin Parkı'nda dün akşam gezenler, 'sarıkız' adıyla bilinen ve et yiyerek beslenen örümceği gördü. Parktaki çimler üzerinde görülen 3 örümcek, paniğe neden oldu.

İnsan eli kadar büyük olan örümcekler özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ve kendinden büyük memelilerle bile beslenebilen, bu nedenle et parçalarını kolayca koparabilen sarıkız örümcekleri çevrede endişe yarattı.

PANİK YAPMAYIN…

Son günlerde medyada yer alan ‘et yiyen örümcek’ haberlerinin paniğe neden olmaması gerektiğini belirten uzmanlar Türkiye’de et yiyen ya da zehirli bir örümcek türü olmadığını belirtiyor…

Hakkari’de sınır bölgesi ile Konya Ereğli, Nevşehir Kaymaklı, Niğde, Sivas ve hatta Bodrum’da görülerek et yiyen örümcek olarak haber konusu olan halk arasında ‘et yiyen’ örümcek olarak bilinen ‘sarıkız’ cinsi örümcekle ilgili bilgi veren uzmanlar Türkiye’de et yiyen ve zehirleyen türden bir örümcek türü bulunmadığını, bu nedenle vatandaşların rahat olması gerektiğini dile getirildi.

“GÜNEY AMERİKA’DA VAR TÜRKİYE’DE YOK “

Et yiyen demek, örümceğin vücutta soktuğu bölgede cildi ve kasları eriten bir toksine sahip olması anlamına geliyor…

Güney Amerika’da daha belirgin olmak üzere, Türkiye’de kesinlikle et yiyen örümcek yok, bu bilgi tamamen yanlış.

Ayrıca Türkiye’de Tarantula dediğimiz örümcek türü de yok. Türkiye’de olanlar genellikle ‘sarıkız’ dediğimiz örümcekler. Halk arasında ‘büyü’ de deniyor, hatta bunu akrep zannediyorlar.”



“ÖRÜMCEKLER HAŞEREYLE BİYOLOJİK MÜCADELEDE FAYDALI”

Son yıllarda konutların araziye yayılmasıyla örümceklerin evlerde daha sık görülüyor…
Örümceklerin haşereyle mücadelede oldukça faydalı…

Örümcek, ağlarıyla sinekleri ve yabancı böcekleri yakalayarak şu anda milyarlarca para ödediğimiz böcek ve haşarat ilaçlarının yerine geçmektedir.
Son yıllarda çok konuşulan; haşerelerle kimyasal mücadele yerine biyolojik mücadele verilmesi hususunda örümcek çok faydalı bir hayvandır.

“ZEHİRLEMİYOR VE ÖLDÜRMÜYOR”

Uzmanlar Türkiye’deki örümcek sokmalarının ne yetişkinler ne de çocuklarda kesinlikle zehirleyici ve öldürücü etkisi olmadığını söylüyor.

Örümcek sokması ve örümceğin çocuklar için bazı yan etkileri olabilir.

Çocuğun alerjik bir bünyesi varsa tüylerinden dolayı dokunduğu yerlerde alerjik reaksiyona neden olabilir.

Eğer toksinini çocuğa bulaştırmışsa o zaman da karın ağrısı, tansiyon yükselmesi, huzursuzluk, uyuyamama gibi durumlar, bazen de kızıl benzeri döküntüler görülebilir.

Uzmanla son olarak erişkinlerde bu örümcek türlerinde zehirlenme görülmez, korkulacak bir durum olmadığını belirtiyor.

Bu da İlginizi Çekebilir: Merak Edilen Sarıkız Örümceği (camel spider)
Etle Beslenen Hayvan Kayseri'de Panik Yarattı Reviewed by Bünyan Haber on 6/06/2019 Rating: 5 Türkiye'de daha çok Doğu ve Güneydoğu'da Dünyada ise çöl bölgelerinde  görülen, 'sarıkız' örümceği (camel spider), Kayse...

Hiç yorum yok: