Burası İsviçre Değil İşte Kayserinin Doğa Harikası Vadisi - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Burası İsviçre Değil İşte Kayserinin Doğa Harikası Vadisi

Burası İsviçre Değil İşte Kayserinin Doğa Harikası Vadisi
Türkiye'nin benzersiz bir alanı olan Hacer Vadisi, hem sahip olduğu bitki örtüsüyle, hem de vadi boyunca sıralanmış dik yamaçlarıyla akılları baştan alacak bir güzelliğe sahiptir.

Hacer Vadisi Aladağlar Milli Parkı.


Türkiye'nin benzersiz bir alanı olan Hacer Vadisi, hem sahip olduğu bitki örtüsüyle, hem de vadi boyunca sıralanmış dik yamaçlarıyla akılları baştan alacak bir güzelliğe sahiptir. Aladağlar Milli Parkı içinde yer alan vadi aynı zamanda Kapuzbaşı Şelalesi 'ne de oldukça yakın. Vadinin içerisindeki aynı isimli orman, ülkemizin en iyi post ormanı olarak kabul edilmektedir. 



Bölgeyi önemli kılan etkenler arasında yaban hayatının var olması ve helikopter iniş ve çıkışların gerçekleştiği bir pistin olmasıdır. 




Hacer Vadisi'ne ulaşım çok zor olduğu için çevre bölgelerde yaşayan halk pek fazla bilmez vadiyi, bilenler de çok gitmez ulaşım zor diye. Sadece ismini duymuş ve merak etmiş dağcılar tarafından ziyaret edilir. 




Bölge trekking sporuna elverişli olduğu için yeni keşif noktaları arayanlara hitap etmekte.







Burası İsviçre Değil İşte Kayserinin Doğa Harikası Vadisi Reviewed by Bünyan Haber on 5/08/2019 Rating: 5 Türkiye'nin benzersiz bir alanı olan Hacer Vadisi, hem sahip olduğu bitki örtüsüyle, hem de vadi boyunca sıralanmış dik yamaçlarıyla...

Hiç yorum yok: