Kayserinin yöresel lezzetlerinden biri olan Börek Aşı Çorbasını tadına varmak isteyenlere İşte Kayseri Börek Aşı Çorbası tarifi...
Malzemeler ( 4 Kişilik)
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 1,5 su bardağı un
- 9 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük boy soğan
- Yarım su bardağı kıyma
- 1 tatlı kaşığı Cırgalan kırmızı toz biber
- 1,5 tatlı kaşığı nane
- Yarım tatlı kaşığı reyhan
- Tuz
Hazırlanışı:
Mercimek
yıkanarak haşlanır ve bir kenarda bekletilir.
Hamurun Hazırlanışı;
Un geniş bir kapta 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek karıştırılır.
Ortası açılıp, yumurta kırılır. Yarım çay bardağı su yavaş yavaş eklenip,
karıştırılır. Ele yapışmaz duruma gelene kadar yoğurulur, sert bir hamur
yapılır. Hamur yuvarlak beze yapılara yarım saat dinlendirilir.
Harcı İçin;
Soğan soyulup, rendelendikten (mümkünse elde çok küçük
doğranmalıdır.) sonra reyhan, yarım tatlı kaşığı Cırgalan kırmızı toz biber,
yarım tatlı kaşığı tuz ile birlikte kıymaya eklenir.
Beze unlanarak 1 mm kalınlığında açılır,
kenarları 1 cm’lik kareler halinde kesilir, her kareye hazırlanan içten konularak
karelerin dört köşesi bir araya gelecek şekilde kapatılır (bohça şeklinde),
işlem bütün kareler için uygulanır.
Bir tencereye sıvı yağ, salça eklenir ve
karıştırılır. Mercimek, kalan kırmızı toz biber, tuz nane ve su eklenip,
kaynatılır.
Kaynayan suya içi harçla doldurulmuş hamurlar
ilave edilir. Yaklaşık 10 dk pişirilir. Arzu edilirse limon suyu ilave edilir
ve sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok: