Baharda Polen Alerjisine 5 Yiyecek - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Baharda Polen Alerjisine 5 Yiyecek



Alerji problemi yaşayan kişiler genellikle baharın gelmesiyle rahatsız edici durumlara maruz kalabiliyor. Baharın gelmesiyle başlayan bu durum yaza kadar sürebiliyor. Bahar polen alerjisi ile bilinen bu alerjiler, güzel havaları bize zehir edebiliyor. Bahar alerjisine iyi gelen gıdalarla daha hafif bir dönem geçirme şansımız var. Ancak doktorumuza başvurmayı unutmayalım. İşte bahar alerjisine iyi gelen 5 yiyecek...




Isırgan otu 

Çok fazla tercih etmediğimiz ancak antibiyotik özelliğine sahip, ısırgan otunu bahar alerjisine karşı dilerseniz yemek, dilerseniz çay şeklinde tüketebiliriz. Yarım demlik kaynattığınız suyun içine 1 çay kaşığı kurutulmuş ısırgan otu ilave edin ve 10 dakika boyunca demleyin.




Andız otu 

Andız otundan çay hazırlayabilirsiniz.  Sakinleştirici ve anti alerjik özelliği nedeniyle etkisi hızlıca görülebilir. Yüksek oranda tüketmemek şartıyla andız çayını içebilirsiniz. Bu çayın yapımı oldukça basittir.  25 gram kurutulmuş andız otunu kaynatılmış 1 litre suyun içine atın 10 dakika demleyin.




Gribal ve alerjik enfeksiyonlarda oldukça yararlı olan meyan kökü Doğu illerimizde soğuk şerbeti bol bol tüketiliyor çayı yapıldığı takdirde güçlendirici etkisi olacak. Kaynattığınız bir kupa çayın içine meyan kökünden 1 çay kaşığı atın. 10 dakika bekletin ve için.


Papatya çayı

Bildiğiniz gibi papatya özellikle gribe ve mide ağrılarına iyi gelen bir bitki. Ancak  polen alerjisi konusunda da oldukça başarılı.  Vücuttaki yararlı mikroorganizmaları güçlendirmek için papatyayı çay olarak tüketebiliriz. Bir kupa  içine 1-2 tatlı kaşığı papatya atın üzerine kaynamış su ekleyin. 5-6 dakika demlendirip gün içerisinde tüketebilirsiniz.




İçerisinde barındırdığı C vitamini sayesinde alerjilere savaş açıyor baharın gelmesiyle taze çilekler raflara çoktan çıkmaya başladı bile.

Baharda Polen Alerjisine 5 Yiyecek Reviewed by bunyan on 3/22/2019 Rating: 5 Alerji problemi yaşayan kişiler genellikle baharın gelmesiyle rahatsız edici durumlara maruz kalabiliyor. Baharın gelmesiyle başlayan ...

Hiç yorum yok: