Bünyan Şehitliği Törenle Açıldı - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Bünyan Şehitliği Törenle Açıldı


Haber: Çanakkale'de Şehit Düşen Bünyanlı Şehitlerin Adı Anıtla YaşatılacakKayseri'nin Bünyan ilçesinde bulunan şehit mezarları düzenlenerek Bünyan Şehitliği olarak törenle açıldı.


Bünyan Belediyesi tarafından 64 gün gibi kısa bir sürede tamamlanan şehitlik 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma gününde törenle açıldı.

Açılış törenine Bünyan Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Yüzbaşı Barış Erdal, Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, İlçe Müftüsü Yusuf Uzun ve şehit aileleri katıldı. Açılış töreninde günün anlamına ilişkin açılış konuşmasını Uzman Jandarma Zafer Ercan yaptı.

Törende konuşan Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, "Milli mücadeleye her zaman destek vermiş bugünde bu mücadelenin onurunu hep birlikte yaşayan Bünyanlılar bu programda da bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bir gün önce Afganistan'da Kabil'de 12 vatan evladının daha şahadet şerbetini içmesiyle ve bugün toprakla buluşması bizi bir kez daha derinden yaraladı. Bu memleket artık şehit görmek istemiyor. Bu memleket artık ana kuzularını Kınalı kuzuları toprağa vermek istemiyor. Sonuna kadar vereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın o şahadetten içmek için hepimiz and içmişiz. Ama vatan uğruna bir sebep uğruna şehit olmak istiyoruz artık" diye konuştu.

Törende şehit ailelerine Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen tarafından yaptırılan şehitlerin resimlerinin bulunduğu tablo armağan edildi. İlçe Müftüsü Yusuf Uzun'un duası sırasında şehit yakınlarının duygulu anlar geçirdiği ve göz yaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.       



Bünyan Şehitliği Törenle Açıldı Reviewed by bunyan on 3/18/2012 Rating: 5 Kayseri'nin Bünyan ilçesinde bulunan şehit mezarları düzenlenerek Bünyan Şehitliği olarak törenle açıldı. Bünyan Belediyesi tarafınd...

Hiç yorum yok: