Kayseri'de
Yakalanan Yeşil Kurbağaların İhracat Yolculuğu Başladı!
Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde, gece
avlanan kurbağaların işleme merkezlerinde tüketime hazır hale getirildikten
sonra İtalya ve Fransa gibi ülkelere ihraç edilmektedir.
Konu hakkında bilgi
veren Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa ŞAHİN;
"15
Mayıs - 15 Temmuz tarihleri arasında av yasağı olması nedeniyle avlanma
yapılamayacağından, Bakanlığımız tarafından belirlenen avlak sahaların avcılığa
açılabilmesi için, kurbağa avlayacak olan firmaların dilekçe ile İl
Müdürlüğümüze, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne müracaat etmeleri
gerekmektedir. Kurbağa avlanılacak bölgeden 6 ay ara ile yılda 2 defa kurbağa
numunesi alınarak, Bakanlıkça belirlenen Gıda Kontrol Laboratuvarı'na gönderilmektedir.
Numuneler zirai ilaç kalıntıları ve ağır metaller yönünden incelenerek sonucu
İl Müdürlüğümüze bildirilmektedir. Analiz sonucu Bakanlığımızın belirlediği
parametrelere uygun ise bölge avcılığa açılmaktadır. Bunun yanında avcılık
yapacak olan firmalar avlanma tarihinden en az 3 gün önce, avlanma yapacak
personele ait av tezkerelerinin de ekinde yer aldığı, avlanma yeri, tarih ve
saatine ait bilgiler içeren dilekçeyi İl/İlçe Müdürlüğüne sunmak zorundadır.
Yahyalı İlçesinden, 2016 yılında 70.700 kg, 2017 yılında 64.800 kg ve 2018
yılında 85.500 kg canlı kurbağa sevk işlemleri yapılmıştır. Kayseri İlimizin
Yahyalı İlçesinde avcılık yoluyla toplanan kurbağalar, su ürünleri işleme
merkezlerinde tüketime hazır hale getirildikten sonra başta Avrupa ülkeleri
olmak üzere ihraç edilmektedir." dedi.
Hiç yorum yok: