Kuzugöbeği Mantarı İlgi Görüyor - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Kuzugöbeği Mantarı İlgi Görüyor



Ormanlık alanlarda çıkan kuzugöbeği mantarı sofralara lezzet katıyor, köylülerin cebine ek gelir sağlıyor ayrıca nadir bulunan, oldukça değerli bir bitki olan kuzugöbeği mantarı faydaları saymakla bitmiyor. Vücut direncini arttıran, zihni açan etkisiyle tercih ediliyor.


B1,B2 ve C vitaminleri ile yüksek miktarda kalsiyum, sodyum, çinko ve potasyum bulunuyor. Prostat kanseri riski olanlar için kuzugöbeği mantarı kullanımı tavsiye ediliyor kansızlığa iyi geliyor.

Güney Marmara bölgesinde mart ve nisan ayları arasında havanın yağışlı ve ılıman günlerinde ormanlık alanlarda çıkan kuzugöbeği mantarı sofralara lezzet katıyor, köylülerin cebine ek gelir sağlıyor.



Çanakkale'nin Yenice ilçesinde, yağışlı geçen haftanın sonunda güneşin kendini göstermesiyle çam ormanlarında kuzugöbeği mantarı çıkmaya başladı. Köy sakinleri lezzetinden vazgeçemedikleri mantarı toplamak için ormana akın diyor.
Köy sakinleri yeni toplanan mantarın kilogram fiyatının 100 lira civarında olduğunu söylüyor.



Kuzugöbeği mantarı bu bölgede mart ayında çıkmaya başlıyor ve yüksek rakıma doğru nisan ayının sonuna kadar ormanlık alanda devam ediyor. Özellikle yağışlı günlerin ardından gelen güneşli günlerde bolca bulunuyor. Kuzugöbeği mantarı ekonomik geliri hem de lezzeti ile ilgi görmeye devam ediyor.

Kuzugöbeği Mantarı İlgi Görüyor Reviewed by bunyan on 3/26/2019 Rating: 5 Ormanlık alanlarda çıkan kuzugöbeği mantarı sofralara lezzet katıyor, köylülerin cebine ek gelir sağlıyor ayrıca nadir bulunan, olduk...

Hiç yorum yok: