Kapadokya Önerileri - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Kapadokya Önerileri



Kapadokya bir masal diyarı, muhteşem bir yer ve nefes kesen muhteşem bir manzara. Kapadokya'nın olmazsa olmazı peribacalarıdır ama muhteşem vadiler ve manzaranın keyfini çıkartabileceğiniz harika seyir noktaları da unutulmamalıdır.


Kapadokya'daysanız gitmeniz gereken yerlerin başında Göreme Açıkhava Müzesi ve Göreme Milli Parkı, Ihlara Vadisi, Uçhisar Kalesi,  Güray Müzesi, Derinkuyu ve Kaymaklı yeraltı şehri, Güvercinlik Vadisi, Üç güzeller, Asmalı Konak ve birçok nokta bulunmakta. Görülmesi gereken yerleri gördükten sonra Kapadokya’nın diğer keyif veren aktivitelerini keşfetmeye hazırlanın…

Vadi manzaralı oteliniz olsun: Otel seçimi önemli çünkü bu deneyimi başka bir yerde yaşayamazsınız çok zor, oyularak yapılmış odalarda harika bir manzaraya karşı uyuduğunuzu kahvenizi yudumladığınızı hayal edin. Ürgüp, Göreme, Uçhisar ve Çavuşin de bulunan birçok otel vadi manzarası sunuyor lakin bazı otellerin vadi manzarası az olduğu için sabah saatlerinde balonları otelden izleyemiyorsunuz.

Balon turu: En kötü yanı çok erken saatlerde uyanmak ama balon yükseldiğinde ve o muhteşem manzarayı gördüğünüzde iyi ki kalkmışım dedirten deneyimdir. Balon turuna katılın ya da uzaktan izleyin her ikisi de birbirinden keyifli. Yükselen balonların yarattığı ambiyansın ve Kapadokya’nın muhteşem manzarasından keyif alın.



Kapadokya’da yemek: Vadide yemek konusunda birçok seçenek mevcut ama yöreye özgü testi kebabı, yaprak sarması ve haside (aside) tatlısını mutlaka deneyimleyin.

Şarap ve üzüm bağları: Şarapçılığın önemli merkezlerinden olan Kapadokya bunu doğal mahzenlerine borçlu, birbirinden farklı lezzetler arasında mutlaka siz de kendi zevkinize uygun bir şarap bulabilirsiniz, gezinti sırasında uğradığınız şaraphanelerde çekinmeden tadım testleri yapabilirsiniz.

Lezzetli keşifler: Ürgüp ve Göreme çarşılarında kuruyemişçilerden de mutlaka köfter, ürgüp üzümü ve sütle kavrulmuş kabak çekirdeklerinden bol bol almanızı öneririz bu ürünler tamamen yerel ve Kapadokya’ya özdeş.

ATV ve Atlarla Kapadokya turu: Peribacalarını yürüyerek ve balonla gezebileceğiniz gibi bir başka seçenek ATV ve atlarla gezi çok keyifli ve eğlenceli. Farklı bir deneyim için harika bir alternatif.

Her mevsim ziyaretçi kabul eden peribacaları, yeraltı şehirleri, kaya oyma tarihi kilise ve manastırları, muhteşem lezzetleri ile ünlü Kapadokya ve periler sizi bekliyor.

Kapadokya Önerileri Reviewed by bunyan on 3/28/2019 Rating: 5 Kapadokya bir masal diyarı, muhteşem bir yer ve nefes kesen muhteşem bir manzara. Kapadokya 'nın olmazsa olmazı peribacalarıdır ama...

Hiç yorum yok: