- ELMA: Bol miktarda
“kuarsetin” içerir. Kanser tedavisinde, kanserden korunmada, alerji ve
kalp damar hastalıklarında yararlı. Günde en az kabuklarıyla birlikte 2
elma tüketilmeli.
-
-
NAR: Son çalışmalar, narın
kanserojen madde verilen farelerin genlerinde yüzde 30 civarında düzelme
sağladığını gösteriyor. İçerdiği bazı maddeler sayesinde kolesterol ve
şekeri dengeleyen nar, kalp sağlığını da koruyor. Bu nedenle günde 1
bardak taze sıkılmış nar suyu içilmeli ya da 2-3 tane nar yemeli.
-
KARA ÜZÜM: Son 10 yıl
içindeki çalışmalar, kara üzümün kanser önleyici rolüne işaret ediyor.
Ayrıca kalp damar hastalıklarından da koruyor. Çekirdeği ve kabuğuyla
birlikte yenmesi gerekiyor. Günde 1-2 bardak kadar tüketilebilir.
-
BÖĞÜRTLEN: İçeriğindeki
“eliagic asit” kanserli hücrele rin ölmesini sağlıyor. Böğürtlen
yaprakları da çok faydalı, çay şeklinde tüketilebilir.
-
YABANMERSİNİ: Vücudu
kanserden koruyan enzimleri aktif hale getirerek kansere yakalanma
riskini azaltıyor. Ayrıca kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp
krizinden de koruyor.
-
KİRAZ: Bol miktarda “flavon”
denen yaralı bir madde ihtiva eder. Kanser oluşumunu ve kanserin
ilerlemesini engeller. Özellikle meme, cilt, akciğer ye karaciğer gibi
kanser tiplerinde etkili.
-
KARPUZ: A ve C vitamini yönünden zengin. İçerdiği yararlı maddeler vücudu kansere karşı koruyup, toksik maddelerden arındırıyor.
-
KIRMIZI TURP: Akciğer kanseri riskini azaltır, meme kanserinden korur. Bol miktarda turp salatası tüketin.
-
KIRMIZI BİBER: Zengin bir C
vitamini deposu. C vitamini kanser hücrelerinin büyümesini engeller ve
bağışıklık sistemini zararlı maddelerden korur.
-
BROKOLİ: C vitamini,
betakaroten, lif ve kalsiyum açısından çok zen gin. Kansere karşı
koruyucu maddeler içerir. Özellikle bağırsak, mesane, meme
kanserlerinden korur. Brokoli çoğu içerik maddesini ancak çiğ yendiğinde
barındırıyor. Ancak haftada 2’den fazla çiğ brokoli tüketmeyin çünkü
tiroit yetmezliği oluşabilir.
-
DOMATES: Özellikle hafif
pişmiş tüketilmesi prostat problemlerinden yüzde 40 oranında korur.
Domatesin içindeki likopen akciğer, kolon, meme kanserini de engeller.
-
SARMISAK: Kanserin
yayılmasını durdurur. Selenyum, triptopan gi bi kan ser hücreleriyle
savaşan maddeler içerir. Hem kansere yakalanmaktan korur hem de kanser
tedavisi sırasında kullanılır. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalara
göre sarımsak mide, meme, bağırsak, yemek borusu, prostat ve cilt
kanserlerinde tümörlerin oluşmasını ve ilerlemesini engelliyor. Her gün
2-3 diş çiğ sarımsak, 1-2 avuç kuru yemiş tüketilmeli.
-
HAVUÇ: Günde 2 bardak havuç
suyu içmek, prostat kanserine karşı yüzde 20 koruma sağlıyor. Havucun
içinde betakaroten denen çok yararlı bir madde var. Betakarotenin ağız,
yemek borusu ve mide kanserinde de koruyucu etkisi var.
-
ANANAS: Ananasın içindeki
‘bromelain’ maddesi tümör hücre gelişimini doğrudan durduruyor.
Özellikle de akciğer, bağırsak, yumurtalık ve cilt kanserlerinde tümörlü
hücrelerin büyümesini engelliyor.
-
AY ÇEKİRDEĞİ: Çinko ve selenyumdan zengindir. Çinko vücutta C vitamininin emilmesini sağlar ve şifalı etkisini hızlandırır.
-
BALIK: Omega 3′ten zengin
balıkları seçin, haftada 2 kez somon, uskumru, sardalya ve mezgit gibi
omega 3 yağ asitlerinden zengin balıkları tüketmek kanserden korur.
Balık; meme kanserinde yayılmayı önler, bağırsak, pankreas ve prostat
kanserlerinin büyümesine engel olur. Ayrıca kalp krizine karşı da korur.
-
CEVİZ: Omega 3 yağ asitleri içerdiği için kanserden korur. Ayrıca kalp damar hastalıklarına da iyi gelir. Günde 1 avuç ceviz yiyin.
-
ÇÖREK OTU: Bağışıklık
siteminizi güçlendirmek için günde 1 çorba kaşığı 1 çörek otu yiyin.
Çörek otu vücutta mikrop veya tümörle mücadele eden “naturel killer”
hücrelerinin sayılarının artmasını sağlar. Yararlı etkilerini
gösterebilmesi için çörek otunu öğütüp toz şeklinde tüketin.
-
FINDIK: Kalp krizine karşı
koruyucu olan E vitamini açısından zengin bir besindir. Her gün yenilen
bir avuç fındık kansere ve kırışıklıklara karşı koruyucudur.
İçerdiği yağlar doymuştur. Yani sağlığa zararlı değildir. Kötü kolesterolü düşürüp iyi kolesterol seviyesini artırarak kalp hastalığını önler.Ceviz gibi türleri ellagic adı verilen bir tür asit içerir.Bu asit kanserli hücrelerin kendilerini öldürmeleri anlamına gelen apoptosis sürecini başlatır.Kanserin ve kalp hastalıklarının önlenmesinde önemli yer tutan E vitamininden de yüksek miktarda içerir.Her gün bir avuç yenmesi çok faydalıdır.
-
İNCİR: Potasyum, demir ve
kalsiyum içerir. Sindirim sistemine yardımcı olur ve modern tıp
tarafından da kansere karşı koruyucu olarak önerilmektedir.
-
ISPANAK: Kansere, kalp hastalıklarına, yüksek tansiyona karşı çok etkili bir sebzedir.
-
KABAK ÇEKİRDEĞİ: E vitamininden zengindir. Kanser hücrelerini engeller ve bağışıklık sistemini zararlı maddelerden korur.
-
KAYISI: Hücrelere ve
dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere
karşı koruyucu etki sağlar. Lifli olduğu için bağırsakları koruyucudur.
-
KETEN TOHUMU: Bağışıklık
sistemini güçlendirerek kanserden korur. Özellikle bağırsak kanserine
karşı koruma sağlar, keten tohumu da öğütüldükten sonra tüketilmeli.
-
KİMYON: Kimyon, dereotu tohumu ve turunçgillerin kabuğu çok faydalı. Limonen denen kanser savaşçısı bir madde ihtiva eder.
-
KURU BAKLAGİL: Haftada 2 kez
kuru baklagil tüketmek çok önemli. Mercimek, nohut, kuru fasulye iyi
protein ve lif kaynaklarıdır. Kanserin yayılmasını önleyen antikanser
maddeler içerirler. Vücuda zarar veren maddelerle savaşır, kan
dolaşımına yardımcı olurlar.
-
LAHANA: Meme ve rahim
kanserine etkilidir. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını
sağlar. Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten maddesini
içerir. Kandaki şeker miktarını düşürür.
-
PİRİNÇ: E ve B vitaminleri
açısından zengindir. Bağırsak kanserine karşı koruyucu, kolesterolü
düşürücü ve kalp krizi riskini azaltıcı etkisi vardır.
-
ŞEFTALİ: Kansere ve kalp
krizine karşı koruyucu olan betakaroten açısından da zengindir.Bir
şeftali günlük C vitamini ihtiyacının %50 sini karşılar.
-
SOĞAN: Bağışıklık sistemini güçlendirirİçerdiği allicin ve sülfür ile mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etki sağlar.
-
YEŞİL ÇAY: Her gün yeşil çay
içilmeli. Günde iki fincan yeşil çay tüketiminden sonra kana geçen
kanser savaşçısı maddeler, kılcal damarlarla vücudun her hücresine
taşınarak tümörlü hnhavuç suyu içmek, prostat kansücrelerin büyümesini
engeller.”
-
YOĞURT: Her gün yarım kilo
yoğurt tüketmek çok önemli. Evde yapılan probiyotik yoğurdun içindeki
bakteriler vücudun en büyük dostu, kanserin en büyük düşmanıdır. Ayrıca
yoğurt uzun yaşamın sırrıdır. Yoğurt özellikle kolon, mide, akciğer ve
meme kanserlerine karşı koruyucudur. Kadınlarda meme fibrokistlerini de
azaltır. Bu nedenle herkesin günde yarım kilo yoğurt tüketmesi gerekir.
-
ZERDEÇAL: Köriye
karakteristik koyu sarı rengini ve lezzetini verir. Kanser destek
ürünleri içinde en güçlüsüdür. Akciğer, kolon, karaciğer, mide, meme,
yumurtalık, beyin, lösemi gibi pek çok kanserde tümörlü hücrelerin
büyümesini engellediği belirlenmiştir. Kanserin dağılmasını engelleyerek
kanser hücrelerini ölmeye zorlar.
-
ZEYTİNYAĞI: Kandaki
kolesterol düzeyini dengede tutar. Antioksidan özelliği olan E vitamini
açısından da zengindir. Bu sayede kalp krizi, felç, kanser ve erken
yaşlanmaya karşı beyni koruyucu etkiye sahiptir.
Kansere Karşı 34 Gıda
Kansere Karşı 34 Gıda
Reviewed by bunyan
on
3/01/2012
Rating: 5
ELMA: Bol miktarda “kuarsetin” içerir. Kanser tedavisinde, kanserden korunmada, alerji ve kalp damar hastalıklarında yararlı. Günde...
BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok: