BÜNYAN ŞEHİT TEĞMEN BEKİR ÖZTÜRK Ç.P.L. NEVRUZ PROGRAMI - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

BÜNYAN ŞEHİT TEĞMEN BEKİR ÖZTÜRK Ç.P.L. NEVRUZ PROGRAMI


Nevruz; Türk insanını birbirine kenetleyen, bağlayan demir dağları eriterek dirilen atalarının ruhlarıyla yanan bir ateştir.

Bu ateş, hiç sönmeden binlerce yıl yandı ve gelecekte de kıvılcımlarından binlerce gönlü tutuşturacak ve ısıtacaktır.
Nevruz kutlamaları kapsamında bünyan'da ilk olarak elbaşıda düzenlenen nevruz kutlamalarından sonra Bünyan Şehit Teğmen Bekir Öztürk Lisesinde yapılan Nevruz kutlamalarına katılan Bünyan Kaymakamı Sayın Hakan Kılınçkaya, Bünyan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özmen, Bünyan ilçe Jandarma Komutanı Ali Yılmazİilçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Vural ve protokol üyeleri saygı duruşu istiklal marşımızın okunmasının ardından nevruz ateşini yaktı.
Akabinde demir dövüldü, tüm türk dünyası bayraklarının resmi geçit töreninin ardından Bünyan Şehit Teğmen Bekir Öztürk Lisesi öğrencilerinin forklor gösterileri ile devam eden program, geleneksel pilav ve ayran ikramları ile son buldu.

BÜNYAN ŞEHİT TEĞMEN BEKİR ÖZTÜRK Ç.P.L. NEVRUZ PROGRAMI Reviewed by bunyan on 3/26/2012 Rating: 5 Nevruz; Türk insanını birbirine kenetleyen, bağlayan demir dağları eriterek dirilen atalarının ruhlarıyla yanan bir ateştir. Bu ateş, hiç...

Hiç yorum yok: