Pepino Meyvesi - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Pepino Meyvesi

Tropikal egzotik bir ürün ve ana vatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olan Pepino meyvesi, artık Bünyan'da da yetiştiriliyor.


Özel bir fidancılık şirketi, Kayseri'nin Bünyan ilçesinde besin değeri yüksek olan ve meyvesinin şeker hastalıkları, kemik erimesi, dalak yetmezliği, bağırsak kanseri, gen hastaları, mide rahatsızlığı, anemi (kansızlık) hastaları, hemofili hastaları (kanın pıhtılaşmasındaki bir bozukluğa bağlı kanama hastalığı), eklem romatizması ve çocuklarda kemik gelişimine fayda sağladığı, içerdiği A ve C vitaminleri sayesinde idrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini artıran Pepino meyvesi yetiştirmeye başladı.
Bünyan ilçesinde fidan yetiştiriciliği yapan Farul Dinçel, bir tanıdığı aracılığıyla kendi serasında deneme amaçlı diktiği pepino meyvesi dikimi yaptığını ve bu yıl 5 bin kök pepino fidesi yetiştireceğini bildirdi. Ürünlerin yetiştirilme ortamının tamamen organik olduğunu söyleyen Dinçel, “Birçok faydası olan pepino meyvesinin organik olmasının ayrı bir önemi var. Bu yıl ilk olarak piyasaya süreceğimiz meyveleri ileriki yıllarda marketlerde ve internet üzerinden Türkiye'nin dört bir yanına satacağız. Bunun yanında pazar oluşturarak, ticaretini geliştireceğiz" dedi.
Pepino Meyvesi Reviewed by bunyan on 2/06/2012 Rating: 5 Tropikal egzotik bir ürün ve ana vatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olan Pepino meyvesi, artık Bünyan'da da yetiştiriliyor. Öze...

Hiç yorum yok: