Kaniş-Karum'u Gezenler Binlerce Yıl Öncesine Yolculuk - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Kaniş-Karum'u Gezenler Binlerce Yıl Öncesine Yolculuk

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında 'Tarihe Yolculuk' adıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Kültepe Kaniş-Karum Kültür Turları' başladı....



Uzman tarihçiler eşliğinde Kültepe Kaniş-Karum gezi bölgesini gezen kültür ve tarih meraklıları, binlerce yıl önce kurulan medeniyetlere ait çeşitli bilgileri yerinde alma fırsatı buldu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, kültür turları hakkında yaptığı açıklamada, Kültepe Kaniş-Karum bölgesinin Anadolu'da insanların yazıyla ilk tanıştığı yer olması bakımından büyük öneme sahip olduğunu belirtti.
Durukan "Bu coğrafyada yazılı belgeler ilk defa bu bölgede çıkarılmıştır. Eğer Anadolu'da arkeolojik bir çalışma yapılacaksa başlangıç noktası Kültepe alanı olmalıdır." dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak Kültepe Kaniş-Karum bölgesine ilgiyi artırmak ve vatandaşlarda tarih bilinci uyandırmak amacıyla ücretsiz olarak kültür turları düzenlediklerini ifade eden Durukan, uzman tarihçilerin gezi alanında verdikleri akademik bilgilere ek olarak, katılımcıların o dönem insanlarının günlük yaşamlarını daha iyi anlamalarına, ayrıca hoş vakit geçirmelerine imkân sağlamak amacıyla tur içinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Durukan, "Etkinliklerimiz içinde en dikkat çekici olanı Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Oyuncularının o dönemi yansıtan tiyatro gösterisi oluyor. Katılımcılar bir an için binlerce yıl öncesine giderek kendilerini o dönem içinde buluyorlar. Tur içinde kendilerine ayrıca yiyecek ve içecek ikramında da bulunuyoruz." şeklinde konuştu.
Kültür turuna katılan vatandaşlar ise düzenlenen turlardan mutluluk duyduklarını ve geziden büyük keyif aldıklarını söyledi.
Kayseri'de ikamet etmelerine rağmen daha önce Kültepe Kaniş-Karum bölgesine gelme fırsatı bulamadıklarını belirten vatandaşlar, "Okul ve tarih kitaplarından bu bölgenin ismini çok duyuyorduk. Üzerinde bulunduğumuz yerde binlerce yıl önce insanların yaşadığını bilmek ve yaşadıkları mekânları görmek çok heyecan verici. Ayrıca turların ücretsiz olması maddi imkânları yetersiz olan ya da kendi araçları bulunmayanlar için çok güzel bir olanak. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu
Temmuz ayı boyunca her cumartesi günü düzenlenecek turlara katılmak isteyen vatandaşların, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyette bulunan Büyükşehir Konservatuarı'nı arayarak rezervasyon yaptırabileceği kaydedildi. CİHAN



Kaniş-Karum'u Gezenler Binlerce Yıl Öncesine Yolculuk Reviewed by bunyan on 2/10/2012 Rating: 5 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında 'Tarihe Yolculuk' adıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'K...

Hiç yorum yok: