Pastırma ve sucukta satış yüzde 25 azalış gösterdi

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Bağlamış: “Et Ürünleri Satışlarında Yüzde 25 Azalma Yaşandı”

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, 2025 yılı et ve et ürünleri satışlarında geçtiğimiz yıla göre düşüş yaşandığını belirtti. Bağlamış, “Geçen yılki verilerimize göre, 2025 yılı satışlarımızda yaklaşık yüzde 25 oranında bir azalma var. Bu durumu ülkenin ekonomik şartlarına ve vatandaşların alım gücündeki daralmaya bağlıyoruz” dedi.

Türkiye genelinde pastırma üretiminin yüzde 65’ten yüzde 67’ye yükseldiğini söyleyen Bağlamış, buna rağmen tüketimde düşüş yaşandığını ifade etti. “Kayseri’de üretilen tüm sucuk ve pastırmaların tescilini yapamıyoruz, yaklaşık üçte birini tescil edebiliyoruz. Üretim tarafında yüzde 2’lik bir artış söz konusu olsa da, Türkiye genelinde hem pastırma hem de sucuk üretiminde yüzde 25 civarında azalma gözlemliyoruz. Bunun temel nedeni fiyat artışları ve alım gücündeki düşüştür” diye konuştu.

“Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor”
Ekonomik sıkıntılara rağmen gelecekten umutlu olduklarını vurgulayan Başkan Bağlamış, “2019’dan bu yana sel, deprem ve çeşitli afetlerle karşı karşıya kaldık. Ekonomik koşullar üretici ve tüketici açısından zorlu bir süreç oluşturdu. Ancak 2026 yılında ekonominin toparlanacağını, alım gücünün artacağını ve üretimde yeniden yükseliş yaşanacağını öngörüyoruz” dedi.

Kayseri Ticaret Borsası olarak Kayseri’nin tarım ve et ürünleri sektöründe öncü şehirlerden biri olması için çalıştıklarını belirten Bağlamış, “Eğer fiyat aralığı vatandaşın alım gücüne uygun hale gelirse, sucuk ve pastırma üretiminin 2026’da yüzde 50 oranında artmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yayımlanabilmesi için yorumların yönetici tarafından incelenmesi gerekmektedir *

Daha yeni Daha eski