İşte Kayserinin Meşhur Şebit Yağlama Tarifi - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

İşte Kayserinin Meşhur Şebit Yağlama Tarifi



Kayseri'nin geleneksel ve coğrafi işaretli yemeklerinden Şebit Yağlamasına doyum olmaz, kolay hazırlanır, lezzetli ve bir  o kadar da doyurucudur... 


İşte Kayserinin meşhur Şebit Yağlama tarifi...


Malzemeler (8-10 Adet)

  • 500-600 gr. Un
  • 5 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gr margarin
  • Ilık su



Harcı için;
  • 2-3 adet kıyılmış soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 250 gr kıyma
  • Maydanoz
  • Kırmızıbiber, tuz.




Şebit Yağlama Hazırlanışı:

Un, yoğurt, sıvı yağ, tuz, maya ve yeterli miktardaki su ile orta sertlikte bir hamur yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır. Mayalanınca ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler 1 mm kalınlığında 20-25 cm. (lahmacun ebatı gibi) çapında açılır ve sac (tavada da pişirilebilir) üzerinde pişirilir. Üzeri için bir tencerede yağ ile soğan kavrulur. Daha sonra kıyması kırmızı toz biberi tuzu eklenip biraz daha kavrulur. Daha sonra yeterli miktarda suyu eklenerek en az 15 dk. kadar kaynatılır. Kalın yufkalara hazırlanan harç tek tek kaşıkla sürülerek üst üste konur ve dörde kesilerek sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edilir. 

AFİYET OLSUN*


İşte Kayserinin Meşhur Şebit Yağlama Tarifi Reviewed by Bünyan Haber on 6/17/2019 Rating: 5 Kayseri'nin geleneksel ve coğrafi işaretli yemeklerinden Şebit Yağlamasına doyum olmaz, kolay hazırlanır, lezzetli ve bir  o kadar...

Hiç yorum yok: