Kayseri Kesme Hamur Çorbası - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Kayseri Kesme Hamur Çorbası


Kayserinin yöresel lezzetlerinden biri olan Kesme Hamur Çorbasını tadına varmak isteyenlere İşte Kayseri Kesme Hamur  Çorbası tarifi...


Malzemeler(4 Kişilik)
  • 1 litre su veya et suyu
  • 150 gr kesme çorba (Hazır olarak satılır, Şehriyenin dikdörtgen hali)
  • 2 adet rendelenmiş domates veya 1 kaşık salça
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 150 gr kıyma
  • Baharat,tuz
  • Kuru nane


Hazırlanışı:

Tencereye kıyma konur, kıyma suyunu çekince (kıyma bu aşamada tahta kaşık ile iyice dağıtılarak tane tane olması sağlanmalıdır.) yağ ilave edilerek birlikte kavrulur. Domates veya salça baharatlarla birlikte eklenerek kavurmaya devam edilir.
Daha sonra üzerine et suyu ilave edilerek kaynamaya bırakılır, su kaynayınca kesme çorba ve kuru nane (arzu edilirse kıyma kavrulduktan hemen sonar eklenebilir.) eklenir, ara ara karıştırılarak pişirilir. 

AFİYET OLSUN*


Kayseri Kesme Hamur Çorbası Reviewed by Bünyan Haber on 5/08/2019 Rating: 5 Kayserinin yöresel lezzetlerinden biri olan Kesme Hamur Çorbasını tadına varmak isteyenlere İşte  Kayseri  Kesme Hamur   Çorbası tari...

Hiç yorum yok: