Kayserinin yöresel lezzetlerinden biri olan Kesme Hamur Çorbasını tadına varmak isteyenlere İşte Kayseri Kesme Hamur Çorbası tarifi...
Malzemeler(4 Kişilik)
- 1 litre su veya et suyu
- 150 gr kesme çorba (Hazır olarak satılır, Şehriyenin dikdörtgen hali)
- 2 adet rendelenmiş domates veya 1 kaşık salça
- 2 yemek kaşığı yağ
- 150 gr kıyma
- Baharat,tuz
- Kuru nane
Hazırlanışı:
Tencereye kıyma konur,
kıyma suyunu çekince (kıyma bu aşamada tahta kaşık ile iyice dağıtılarak tane
tane olması sağlanmalıdır.) yağ ilave edilerek birlikte kavrulur. Domates veya
salça baharatlarla birlikte eklenerek kavurmaya devam edilir.
Daha sonra üzerine et suyu
ilave edilerek kaynamaya bırakılır, su kaynayınca kesme çorba ve kuru nane
(arzu edilirse kıyma kavrulduktan hemen sonar eklenebilir.) eklenir, ara ara
karıştırılarak pişirilir.
AFİYET OLSUN*
Hiç yorum yok: