Baharatların süperstarı olarak bilinen zerdeçal, iltihap sökücü ve kanserden korucu maddeler içeriyor.
Ünlü bir doktor bu besini "Kutuya sıkıştırılmış sağlık "olarak nitelendiriyor. Omega-3 bakımından çok zengin, civa içermez ve kalsiyum deposu. Demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır ve manganez bakımından çok zengin olup aynı zamanda tam bir B vitamini deposu.
Kabak:
Gerek konserve gerek mevsiminde kabak, lif bakımından çok zengindir. Bağışıklık sistemi için gerekli olan A vitamini bakımından boldur ve kalorisi çok düşüktür.
Gerek konserve gerek mevsiminde kabak, lif bakımından çok zengindir. Bağışıklık sistemi için gerekli olan A vitamini bakımından boldur ve kalorisi çok düşüktür.
-
İsviçre Pazısı:
Karoten maddesiyle yüklü, yeşil yapraklı bir bitki olan pazı göz sağlığı için oldukça faydalı.
-
Nar suyu:
Kan basıncını düşürdüğü ve antioksidanla bakımından zengin olduğu kanıtlanmıştır.
-
Lahana:
Kanser önleyici olarak bilinen sülfür bakımından oldukça zengin bir besin.
-
Yabanmersini:
Dondurma işleminin besin değerini düşürdüğü bilinse de, bu yöntemle yıl boyunca yabanmersini bulabilmek mümkün ve hafıza için çok yararlı bir besin.
-
Erik Kurusu:
Antioksidan deposu.
-
Kabak çekirdeği:
Kabağın besin değeri en yüksek olan kısmıdır ve magnezyum bakımından çok zengindir. Erken ölümlerden korunmak için gerekli olan birçok minerali içinde barındırır.
-
Zencefil:
Kan şekerini ve kolesterolü kontrol altına almada kullanılır.
Hiç yorum yok: