Alperen Ocakları'ndan Hocalı Katliamına Tepki - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Alperen Ocakları'ndan Hocalı Katliamına Tepki

Alperen Ocakları tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda, Ermeniler tarafından 1992 yılında 613 Azeri'nin öldürüldüğü Hocalı katliamına sert bir şekilde tepki gösterildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına Alperen Ocakları'na üye gençler ile Azeri gençler katıldı. Alperen Ocakları İl Başkanı Mahmut Cömert, katliama dünyanın halen sessiz kaldığını söyledi. Cömert, "Dünyanın İslam coğrafyası söz konusu olduğunda sessizliğini pek bozduğunu görmedik. 25 Şubat 1992 yılında insanlığın ne kadar vahşi ve ne kadar hissiyat yoksunu olduğunu gördük" dedi.

Cömert açıklamasında, "Ermeniler, bölgedeki 366. Alay güçlerini kullanarak önce giriş ve çıkışları kapattığı Hocalı kasabasında 83'ü çocuk, 106'sı kadın ve 70'den fazlası yaşlı olmak üzere 613 kişinin kadına girdi, diri diri derilerini yüzdü, canlı, kanlı haldeyken gözlerini oydu, hamile bir kadının karnını yardı, 13 yaşındaki bir çocuğu ellerinden duvara çiviledi.

Bu nasıl bir kin? Bu nasıl bir hissiyat? Ortada bir soykırım vardır. Ne biz Alperenlerin, ne bu necip milletin dimağında 'Soykırım' diye bir kelime vardır. Soykırım bizlerin geleneğinde yoktur.

Ermeni Zori Balayan, yazdığı kitabında yaptıkları katliamı tüm çıplaklığı ile anlattı. Gün geldiğinde bunların hesabını tek tek vereceksiniz. Biz
Kayseri Alperenleri bu hesap gününün gelmesi için sabırsızlıkla gün sayıyoruz. Hocalı katliamdır ve ondan öte bir soykırımdır. Bu soykırımın TBMM'de artık tanınması lazım."
Alperen Ocakları'ndan Hocalı Katliamına Tepki Reviewed by bunyan on 2/26/2012 Rating: 5 Alperen Ocakları tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda, Ermeniler tarafından 1992 yılında 613 Azeri'nin öldürüldüğü Hocalı katliamına ...

Hiç yorum yok: