Mimarsinan'ı Anma Etkinlikleri Bayram Havasında Kutlandı - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Mimarsinan'ı Anma Etkinlikleri Bayram Havasında Kutlandı

Mimar Sinan ölümünün 424. yıldönümünde doğduğu Ağırnas kasabasında çeşitli etkinliklerle anıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde düzenlenen Mimar Sinan'ı anma etkinliklerine Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, ÇEKÜL Başkanı Metin Sözen, Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur, Ağırnas Belediye Başkanı İsmail Mete, ilköğretim okulu öğrencileri, Çorum Alaca İlköğretim Okulu'ndan gelen öğrenciler ve çok sayıda Ağırnaslı vatandaşlar katıldı.

Ağırnas Belediye Başkanı İsmail Mete'nin açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan ÇEKÜL Başkanı Metin Sözen, Mimar Sinan'ın ve Ağırnas'ın dünya kültür mirası açısından önemini dile getirdi. Sözen, "Burada söylememiz gereken tek şey artık çok şey yapmamız gerektiğini vurgulamaktır. Yıllar yılı Ağırnasla dünyanın ilişkisi belirli noktalara gelmiştir. Dünyada Mimar Sinan yılı olarak ilan eden UNESCO uluslararası bütün dünyada mimarlık okullarında Sinan'la ilgili yapılan çalışmalar ve araştırmalar, dünyayı dolaşan sergiler ve benzeri etkinlikler dış dünya için Sinan sözünün altını kuvvetli bir biçimde çizmektedir" dedi.

Sözen'den sonra kürsüye çıkan Kayeri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise Mimar Sinan'ın mekanlara sığmayan büyük bir şahsiyet olduğunu belirterek, "Mimar Sinan mekanlara sığmayan büyük bir şahsiyettir. Onun dehası ve kabiliyeti karşısında bizlerde hayranlığımızı hiçbir zaman gizlemedik. Ağırnas için Mimar Sinan bir değerdir. Konya için Mevlana nasıl bir değerse aynı şekilde Sinan'da bizim medeniyetimizin temsilcisidir ve büyüklüğüdür. Onun her vesile ile anmaya devam etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Mimar Sinan'ı anma etkinlikleri Ağırnas Belediye Başkanı İsmail Mete'nin şehrin altın anahtarını Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye ve ÇEKÜL Başkanı Metin Sözen'e takdim etmesi ve Çorum Alaca İlköğretim Okulu'ndan gelen öğrencilerden Talha Özdemir'in Mimar Sinan'la ilgili şiir okuması ile devam ederken program Ağırnas Belediyesi'nin gezilmesi ile sona erdi.
Mimarsinan'ı Anma Etkinlikleri Bayram Havasında Kutlandı Reviewed by bunyan on 4/08/2012 Rating: 5 Mimar Sinan ölümünün 424. yıldönümünde doğduğu Ağırnas kasabasında çeşitli etkinliklerle anıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himaye...

Hiç yorum yok: