Talas - 1300 Yıllık Sarnıçlı Yeraltı Şehrinde Bot Gezisi - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Talas - 1300 Yıllık Sarnıçlı Yeraltı Şehrinde Bot Gezisi

Kayseri’nin Talas İlçesi Alidağı eteklerinde, Bizans dönemine ait 1300 yıllık sarnıçlı yeraltı şehri bulundu. Sarnıçlı yeraltı şehri temizlenerek ışıklandırıldı.
KAYSERİ - Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş ve Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, sarnıçlı yeraltı şehri hakkında yaptığı açıklamada, ilçede yaşayan bazı vatandaşların, yeraltı şehrinin bir bölümüne girdiklerini anlatmalarından yola çıkarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gerekli izni alıp, burada temizleme çalışması başlattıklarını söyledi.


Yeraltı şehrinin 2 faklı yöne giden 300 metre uzunluğundaki yollarını temizleyip, ışıklandırdıklarını belirten Yıldırım, “Yeraltı şehrinde, zaman zaman daralan ve alçalan koridorlarla 20x5 metre büyüklüğünde 2 oda bulundu. Birkaç küçük odacıkta da güvercinliklere rastlandı. 2 koridordan biri, bizi bir sarnıca götürdü. Tavanı kemer şeklinde oyulmuş ve Horasan harcıyla sıvanmış olan sarnıcın, 5x60 metre ebadında olduğu tahmin ediliyor. Sarnıç seviyesi gittikçe derinleştiği ve içi su dolu olduğundan bitim yerine ulaşamadık. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi onayı vermesinden ve gerekli ödeneğin sağlamasından sonra mağara dalgıçlarınca sarnıcın tamamı keşfedilecek” diye kaydetti.

İsmet Taymuş da Talas’ın zengin bir tarih kültürünü bünyesinde barındırdığına işaret ederek, “Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen yeraltı şehrini turizme kazandırmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Yerel idarecilerin turizm konusunda gösterdiği bu tür çabalar, kentte turizmin gelişmesine olumlu katkı sağlıyor. Belediye Başkanı’na çabalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.





Talas - 1300 Yıllık Sarnıçlı Yeraltı Şehrinde Bot Gezisi Reviewed by bunyan on 2/16/2012 Rating: 5 Kayseri’nin Talas İlçesi Alidağı eteklerinde, Bizans dönemine ait 1300 yıllık sarnıçlı yeraltı şehri bulundu. Sarnıçlı yeraltı şehri tem...

Hiç yorum yok: