Kar´da Tünel Açarak Ulaşım Sağlıyorlar - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Kar´da Tünel Açarak Ulaşım Sağlıyorlar

Kayseri´nin Develi ilçesine bağlı bulunan ve ilçe merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulunan Çadıryeri köyünde vatandaşlar, karda açtıkları tünellerden geçerek ahırlarındaki hayvanları besliyorlar.

 
     Toros Dağı eteklerinde bulunan 16 haneli Çadıryeri Köyü Muhtarı Ercan Coruk, 2011 yılının Kasım ayından itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle köylerine ulaşımın sık sık kesildiğini, hayvanları için yem taşıyan araçların köylerine ulaşamadığını bildirdi.
     Coruk, 95 gündür hayvanlarına stoklarındaki yemleri verdiklerini ve 1 haftalık yem stoklarının kaldığını belirterek, şunları söyledi:
     ´´Köyümüzde toplam 16 hane bulunuyor ve hepimiz hayvancılıkla geçiniyoruz. Benim 500 keçi ile 100 büyükbaş hayvanım var. Hayvanlarımı, 2 besi ahırında barındırıyorum. Ahırlarımızın üstünde 3-4 metre kar bulunuyor. Bu ağırlık yüzünden ahır çökmesin diye, içeriden direklerle destek yapıyoruz. Ayrıca ahırların üstünde biriken karları temizlemeye çalışıyoruz. Hayvanlarımızı beslemek için de evimizle, ahırlar arasındaki alanda biriken karın içinden tünel açtık. Bu tünelden geçerek ahırlarımıza ulaşıyoruz.



Kar´da Tünel Açarak Ulaşım Sağlıyorlar Reviewed by bunyan on 2/13/2012 Rating: 5 Kayseri´nin Develi ilçesine bağlı bulunan ve ilçe merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulunan Çadıryeri köyünde vatandaşlar, karda açtıkla...

Hiç yorum yok: