Halaçoğlu'ndan Gençliğe Hitabeye Yorum - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Halaçoğlu'ndan Gençliğe Hitabeye Yorum

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Türkiye'nin çok önemli dönemeçlerden geçtiğini, gelecekle ilgili belirsizliğinin yaşandığına dikkat çekti.                      
Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinin kaldırılması konusuna tepki gösteren Halaçoğlu, "Kendini Türk hissetmeyen, o ülkeden olmayandır" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Kocasinan İlçesi 10'uncu Genel Kurulu Samanyolu düğün salonunda yapıldı. Genel Kurula MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, MHP MYK üyesi Mustafa Eraslan, MHP İl Başkanı Mete Eke, Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, MHP İl Eski Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Yusuf Halaçoğlu,genel kurulda yaptığı konuşmada Türkiye'nin çok önemli dönemeçlerden geçtiğini, gelecekle ilgili belirsizliğinin yaşandığına dikkat çekti. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinin kaldırılma çalışmalarına tepki gösteren Halaçoğlu, " Kendini Türk Hissetmeyen o ülkeden olmayandır" diyerek şöyle konuştu:

"'Ülkemiz çok önemli dönemeçten geçmektedir. Ülkede hukukun ayaklar altına alındığı, kimsenin mahkemelere güvenmediği, ülkenin geleceğinden şüphe içerisinde bulunduğu bir dönem yaşamaktadır. Gerek iç, gerekse dış politikalarda belirsizlik hakimdir. Sıfır problem diye ortaya çıkanların bu gün ülkenin her cephesinde sırf problem haline gelen bir politika izlemektedirler. Ermenistan, İran, Irak, Suriye, Kıbrıs, İsrail gibi bir takım devletlerle olan ilişkilerimizi gözönüne alacak olursak aslında Türkiye'nin iyi yönetilmediğini görürsünüz. Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe olan hitabesini kaldırmaya kalkışanlar, muhakkak ki milli değerlerden ve milli hislerden yoksun olan insanlar olarak görülebilir. Nitekim Mustafa Kemal Atatürk Gençliğe hitabesine nasıl başlıyor, 'Ey Türk gençliği, iste bütün mesele burada kopuyor. Hitabet Türk gençliğine, kendini Türk hissetmeyenlerin bundan hoşnut olmasını bekleyemeyiz. Söylediği bu söz kimin zoruna gidebilir bu ülkede. Birinci vazifen Türk istiklal ve cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Türk istiklal ve cumhuriyetini müdafaa ve muhafaza etmek kimin zoruna gidebilir. Bu ülkede kendisini Türk hissetmeyenlerin O ülkeden olmayanların, zoruna gidebilir, Yine gençliğe hitabede şu söyleniyor. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur. İşte bunları rahatsız eden cümlelerden bir tanesi. Bu sizin kültürünüz ve milli benliğinizdir. Bundan rahatsızlık duyuyorsanız kendinizi bu milletten saymıyorsunuz demektir. Sonunda Ne Mutlu Türküm diye diyor. Türklükten rahatsızlık duyan, andımızı kaldırmaya çalışan, 19 Mayıstan hoşlanmayan bir zihniyetin bu ülkeye hizmeti hangi ölçüde olabilir."

Halaçoğlu'ndan Gençliğe Hitabeye Yorum Reviewed by bunyan on 2/25/2012 Rating: 5 MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Türkiye 'nin çok önemli dönemeçlerden geçtiğini, gelecekle ilgili belirsizliğinin yaşandığı...

Hiç yorum yok: