Kayserili Kadın Korunma Talebinde Bulunmuyor - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Kayserili Kadın Korunma Talebinde Bulunmuyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının araştırmalarına göre İç Anadolu Bölgesi'nde her 2 kadından biri şiddet görüyor ancak Şiddet Yasa Tasarısı'nın çıktığı şubat ayından bu yana Kayseri'deki kaymakamlıklara korunma talebiyle başvuran kadın sayısının yalnızca 2 olduğu açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde milletvekili Sena Kaleli'nin kadına şiddetle ilgili yazılı soru önergesini yanıtlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye'de neredeyse 2 kadından birinin şiddet gördüğüne dair bir rapor açıkladı. Rapor sonuçlarının 2008 yılında bakanlık tarafından yapılan araştırmaya dayandığı ve son birkaç yılda Türkiye'de kadına şiddet vakalarının artışı göz önünde bulundurulduğunda ortaya daha elim bir tablo çıkıyor.

Öte yandan, 2008 yılında çıkarılan Türkiye şiddet haritasına göre, İç Anadolu'da 2 kadından biri şiddet görüyor. Ancak, 24 Subat 2012 tarihi itibarıyla Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak ilgili Meclis komisyonlarına sevk edilen Şiddet Yasa Tasarısı'nda yer alan kaymakamlıklara kadını koruma yetkisi verilmesi düzenlemesi sonuçlarına bakıldığında, Kayseri'de şiddet gören kadın sayısı ile koruma talep eden kadın sayısı oranında bir tezatlık göze çarpıyor.

Söz konusu düzenleme uygulamaya başlandığından bu yana, Kayseri'de koruma talebi ile kaymakamlıklara başvuran kadın sayısı yalnızca 2. Bünyan Kaymakamlığına başvuran 63 doğumlu A.B. ile Özvatan Kaymakamlığına kucağındaki çocukla şiddet gördüğü ve evden kovulduğu gerekçesiyle başvuran F.Ç. dışında kaymakamlıklara korunma talebiyle başvuran kadın yok.

Bunun yanı sıra Bianet'in yerel ve ulusal basından derlediği verilere göre; şubat ayında Kayseri'de 2 kadın cinayeti ve 1 kız çocuk istismarı, mart ayında da 1 kadına şiddet olayının meydana gelmesi, korunma talebinin azlığı konusunda daha çok kafa karıştırıyor.


Kayserili Kadın Korunma Talebinde Bulunmuyor Reviewed by bunyan on 4/24/2012 Rating: 5 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının araştırmalarına göre İç Anadolu Bölgesi'nde her 2 kadından biri şiddet görüyor ancak Şiddet ...

Hiç yorum yok: