Coğrafi İşaret Tescilinde Kayseri İlk Sırada - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Coğrafi İşaret Tescilinde Kayseri İlk Sırada


Kayseri'nin coğrafi işaret tescili konusunda iller sıralamasında, ilk sırada yer aldığını bildirildi.

Kayseri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Kamil Akçadırcı, 'Yöresel Değerleri Koruma' adı altında coğrafi işaret tescili konusunda Kayseri'nin ilk sırada yer aldığını söyledi. Akçadırlı, ilin yöresel değerlerinden pastırma ve sucuğunun da yer aldığı 8 coğrafi işaret ile Kayseri'nin bu alanda da iller sıralamasında ilk sıralarda yer aldığını belirtirken, "Yamula Patlıcanı, Kayseri Mantısı, Develi Cıvıklısı, Soğanlı Bebeği, Kayseri Pastırması, Kayseri Sucuğu, Bünyan El Halısı, Yahyalı El Halısı ilimizin tescilli coğrafi işaretleridir. Türkiye genelinde şu an 151 tescilli coğrafi işaret bulunmaktadır" dedi.

Kamil Akçadırcı, sanayinin gelişmesinde, Türkiye'nin zenginleşmesinde, ekonomik kalkınmanın sağlanabilmesinde, patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım gibi sınai mülkiyet haklarının en önemli unsurlardan birisi olduğunu anlattı. Küreselleşme ve rekabetin kabuk değiştirdiği dünyada gelişmiş ekonomilerde sınai mülkiyet haklarının önemine dikkat çeken Akçadırcı şöyle devam etti:

"İlimizdeki üretim ve ihracatın içinde ileri teknoloji ve yüksek katma değerli ürün payının artırılması, yenilik, kümelenme, patent odaklı Ar-Ge ve markalaşma sayesinde mümkün olabilecektir. Türk Patent Enstitüsü verilerine göre; Kayseri, 2011 yılı başvurularına göre 81 il arasında, marka başvurularında 10 uncu, patent başvurularında 10 uncu, faydalı model başvurularında 6. ve endüstriyel tasarım başvurularında 6. sıradadır. Geçen yıl Kayseri'li sanayiciler, 1624 marka, 1454 endüstriyel tasarım, 111 faydalı model ve 55 patent müracaatında bulunmuşlardır."
Coğrafi İşaret Tescilinde Kayseri İlk Sırada Reviewed by bunyan on 4/02/2012 Rating: 5 Kayseri'nin coğrafi işaret tescili konusunda iller sıralamasında, ilk sırada yer aldığını bildirildi. Kayseri Bilim, Sanayi ve Te...

1 yorum: