Bünyan'a Yeni Çimento Fabrikası - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Bünyan'a Yeni Çimento Fabrikası

Kayseri’de yeni kurulacak olan ve 600 kişinin istihdam edileceği fabrikada yılda 1,5 milyon ton çimento üretilmesi hedefleniyor.

Türkiye'ye yıllık ortalama bir milyar dolar katma değer kazandırması planlanan fabrikaya ortaklık teklif eden bir Arap ülkesinin, 10 yıllık üretime talip olduğu belirtildi. Sanayi ve ticaret şehri Kayseri, işsizlere umut kapısı olacak ve ülkeye katma değer kazandıracak önemli bir yatırıma ev sahipliği yapacak. Kayseri Çimento Fabrikaları AŞ, geçtiğimiz günlerde resmen kuruldu. 13 ortaklı fabrikanın ortakları arasında Kayseri başta olmak üzere Konya, Yozgat ve Adıyaman'dan da işadamları bulunuyor.

Çimento fabrikası, Bünyan ilçesi Akmescit kasabasına yapılacak. Fabrikanın kurulacağı alanla ilgili her türlü fizibilite çalışmaları tamamlandı. Bölgenin toprak analizleri daha önceden yapıldı ve çimento üretim analiz ve ÇED raporları da alındı. Yıllık 1,5 milyon ton çimento üretiminin planlandığı fabrika ilk etapta 600 kişiyi istihdam edecek. Bu sayının daha sonra artabileceği ifade edildi. Çimento fabrikasının ilk üretimi Kayseri ve civar illere pazarlanacak.

Fabrika, ilerleyen senelerde ise kapasite artırımı yaparak ihracata yönelecek. Fabrikanın Kayseri ve dolayısıyla ülkeye getireceği yıllık katma değer ise bir milyar dolar olması bekleniyor. 150 milyon euro yatırım harcaması yapılması planlanan çimento fabrikasının yüzde 80 sermayesi alınacak krediyle, yüzde 20 sermayesi de ortakları tarafından karşılanacak. Şu anda kredi bulunması için çalışma yapıldığı öğrenildi. Almanya başta olmak üzere yabancı ve Türkiye bankalarıyla görüşmeler devam ediyor.

Kredinin mayıs ayı başlarında netleşmesi ve yakın zamanda da fabrikanın temelinin atılması bekleniyor. Kurulum kredisi karşılığı fabrikaya ortak olmak ve 10 yıllık üretimi almak isteyen bir Arap ülkesi olduğu, ancak ortakların bu teklife sıcak bakmadığı öğrenildi. İnşaat çalışmalarının başlamasının ardından çimento fabrikasının 20 ay içinde faaliyete geçmesi planlanıyor .
Bünyan'a Yeni Çimento Fabrikası Reviewed by bunyan on 4/29/2012 Rating: 5 Kayseri ’de yeni kurulacak olan ve 600 kişinin istihdam edileceği fabrikada yılda 1,5 milyon ton çimento üretilmesi hedefleniyor. Türkiy...

Hiç yorum yok: