Bünyan Çanakkale Şehitliği Açılışı Foto Galeri - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Bünyan Çanakkale Şehitliği Açılışı Foto Galeri


Bünyan Belediyesi tarafından yapılan bünyanlı çanakkale şehitleri anıtı törenle açıldı. Bünyanlı Çanakkalede şehit olmuş şehitlerimizin ruhlarına dualar okundu.

Anıtta Çanakkale Savaşı´nda şehit olan askerlerin isimleri yer alıyor. Bünyan ilçesindeki şehitliğin yanına yaptırılan ´Bünyan´lı Çanakkale Şehitleri Anıtı´nın açılışına Bünyan Kaymakamı Hakan Kılıçkaya, Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen ve İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Barış Erdal, MHP İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tekin, Şevki Dursun, şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, Afganistan´da helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 12 askerin ailelerine baş sağlığı diledi. Özmen, belediye tarafından yaptırılan anıtın 64 günde tamamlandığını söyledi. Kısa bir sürede tamamlanan anıtta Çanakkale Savaşı´nda şehit olan Bünyanlı askerlerin isimlerinin bulunduğunu kaydeden Özmen, "Çanakkale şehitliğinde Kafkas cephesinde, Irak cephesinde savaşıp şehit düşen Bünyanlı askerlerin de isimleri bulunuyor. Genelkurmay Başkanlığı ile yaptığımız çalışmalar neticesinde alınan isimler anıt halinde buraya yazıldı. Projenin devamı da var. Kayıtlarda olmayan ancak vatandaşların kendilerinin getirdiği isimleri de değerlendirmeye alarak, bu isimlerin anıtta yer almasını istiyoruz. Bu nedenle projemiz devam edecek." dedi. Konuşmaların ardından yapılan dualar eşliğinde anıt açıldı. Öte yandan Çanakkale Zaferi´nin 97 yıldönümü nedeniyle şehit yakınlarına Bünyan Belediyesi tarafından yaptırılan ve şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı birer tablo hediye edildi. Şehit yakınları tabloları alırken gözyaşlarına hakim olamadı. Vatandaşlar, açılışın ardından anıtta dua okurken, protokol üyeleri ise şehitlerin mezarlarına birer gül bıraktı.

Galeri İçin Fotoğrafa tıklayın:




















































Bünyan Çanakkale Şehitliği Açılışı Foto Galeri Reviewed by bunyan on 3/07/2012 Rating: 5 Bünyan Belediyesi tarafından yapılan bünyanlı çanakkale şehitleri anıtı törenle açıldı. Bünyanlı Çanakkalede şehit olmuş şehitlerimizin...

Hiç yorum yok: