AK Parti Milletvekillerinin Ziyaretleri - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

AK Parti Milletvekillerinin Ziyaretleri

Ak Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, DSİ 12. Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü ve Germirli İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti. 



Milletvekilleri, DSİ 12. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker'i ziyaret ederek, Kayseri'de uygulanacak projeler hakkında bilgi aldı. Sulama kanalları projesiyle ilgili bilgi veren Eker, "30 bin hektarı sulayacak Bahçecik Barajı, 2017 yılında tamamlanacak. Dadağı Tüneli'nden gelecek 33 milyon metreküp su ile 7 bin 748 hektar saha sulanacak. Dadağı Tüneli çalışmamız devam ediyor. Nisan ayı içinde bu projenin Yamula Barajı iyileştirmesi tamamlanmış olacak. Bu yılın sonuna kadar Kayseri'de projeler için 115 milyon harcamış olacağız" dedi.

Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da, "Bu projelerin bir an önce tamamlanması son derece önemli. Kapalı sistem sulama dediğimiz projeleri yap, işlet, devret modeli ile yaptırmak istedik. Buna pek rağbet olmadı. Bizim arazilerimiz gerçekten önemli. Sulandığında verimli hale gelen araziler. Bu projelerin tamamlanması ile çiftçilerimiz ürünlerini kat kat artıracak. Önümüzdeki günlerde de bu projeleri yerinde incelemek istiyoruz" diye konuştu.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de Dadağı Tüneli'nin sulama kanalları ile birlikte 2017 yılında tamamlanacağını belirterek, "Bu projenin tamamlanması ile Pınarbaşı'nın bir kısmı, Bünyan, Sarıoğlan, Tacik ve bölgedeki toplulaştırılmış arazilerin tamamı sulanmış olacak. Daha sonraki aşamada da Tomarza'nın büyük kısmı sulanmış olacak. Develi'de ikinci merhale projemiz devam ediyor. Fıraktın Barajı'nın da ihalesi yapıldı. Dadağı Tüneli'nin 500 metresi tamamlandı" dedi.

Milletvekilleri ve beraberindekiler, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü görevine atanan Ahmet Kara ile Germirli İmam Hatip Lisesi'ni de ziyaret etti.
AK Parti Milletvekillerinin Ziyaretleri Reviewed by bunyan on 3/27/2012 Rating: 5 Ak Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, DSİ 12. Bölge Müdü...

Hiç yorum yok: