Tuzla Gölü, Sağlık Turizm Merkezi - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Tuzla Gölü, Sağlık Turizm Merkezi

Tuzla Gölü çevresinde, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle sağlık turizm tesisi yapılacak....
Bünyan Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "Tuzla Gölünde Turizmi Geliştirme Projesi" ORAN tarafından kabul edildi. Proje kapsamında Bünyan ve Sarıoğlan ilçeleri arasında bulunan Tuzla Gölü kıyısına, bünyesinde kuş gözlem evleri ve çamur banyolarının da yer alacağı turizm tesisi inşa edilecek.

Projesi Sorumlusu Hüseyin Akpınar, yaptığı açıklamada 27 Şubat'ta ORAN'da projenin sözleşmesi için imza atılacağını belirtti.

Sözleşme kapsamında proje bedelinin yüzde 75'inin ORAN tarafından karşılanacağını ifade eden Akpınar, sözleşmenin imzalanmasından sonra ihale sürecinin başlatılacağını bildirdi.

Tesisin Bünyan Kaymakamlığı ile Büyük Tuzhisar Belediyesi tarafından işletileceğini dile getiren Akpınar, şu bilgileri verdi:

"Proje kapsamında Tuzla Gölü'nün Tuzhisar beldesine bakan Maltepe bölgesinde sağlık turizmine yönelik çok amaçlı sosyal tesisler yapılacak. Göldeki çamurun şifasından yararlanılması amacıyla 20 bin metrekare arazi üzerine otel odaları, lokanta ve toplantı salonu inşa edilecek. Sosyal tesis alanında aile parkı alanı, iki adet çamur banyo havuzu ve duş kabinleri yer alacak. İçerisinde şelale, dinlenme alanları, çocuk oyun alanı ve spor alanının bulunduğu sosyal tesiste, kuş gözlem kuleleri ve otopark alanı yapılacak."
Tuzla Gölü, Sağlık Turizm Merkezi Reviewed by bunyan on 2/21/2012 Rating: 5 Tuzla Gölü çevresinde, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle sağlık turizm tesisi yapılacak.... Bünyan Kaymakamlığı tarafından ...

Hiç yorum yok: