10.02.2012

Pekmez İçin Kazanlar Yakıldı

Bağ bozumunu ardından Kayseri merkez ve ilçelerinde pekmez yapımı için kazanlarda üzüm şıraları kaynatılmaya başladı....



Bağ bozumunu ardından Kayseri merkez ve ilçelerinde pekmez yapımı için kazanlarda üzüm şıraları kaynatılmaya başladı.

Sonbaharın gelmesi ile kış hazırlıklarına başlanan Anadolu da kazanlar kurularak üzümler pekmez haline getiriliyor. Yörede oturanlar geleneksel yöntemleri kullanarak üzüm pekmezi üretimine başladı. Kayseri'nin Develi İlçesinde 3 bine yakın çiftçi ailesinin 2 bin hektarlık alanda gerçekleştirdiği üzüm hasadından sonra üzümler ezilerek kazanlara döküldü. Kırsal alanda, dev kazanlarda pekmez , geneksel yöntemlerle, bir dizi işlemden geçirildikten sonra , kaynatılarak, sofralara hazır hale getirildi.




Soma Toplumsal Dönüşüm Projesine destek olun!

0 yorum:

Yorum Gönder