Kayseri ve Bünyanda Toprak Reformu Hakkında Bilgiler - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Kayseri ve Bünyanda Toprak Reformu Hakkında Bilgiler

Tarım Reformu Bölge Müdürlüğüne bağlı Yozgat, Kayseri, Kırşehir, Sivas ve Nevşehir illerinde tarım alanlarının daha verimli kullanılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.



 
Toprak Reformu Bölge Müdür Vekili Ali Oflaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge müdürlüğüne bağlı 5 ilde toplam 268 bin 150 dekar alanda çalıştıklarını belirterek, ''Beş ilde tarım arazisinin daha verimli kullanılmasına yönelik başlattığımız çalışmalarımız devam etmektedir'' dedi.
Tarım Reformunun, tarımın bünyesindeki temel aksaklıkları giderip, teknolojik gelişme ve iktisadi verimliliği dikkate alarak, çiftçi gelirlerinin yükseltilmesini amaçladığını vurgulayan Oflaz, toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesi, sosyal refahın artırılmasına yönelik Orta Anadolu bölgesinde arazi toplulaştırması, arazi dağıtımı, hazine arazilerini kiralama, toprak sınıflarının tespiti, arazi kullanım planlaması ve köy imar planlaması gibi çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Oflaz, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde arazi toplulaştırma, arazi kullanım projesi ve toprak sınıfları tespitiyle ilgili toplam 151 bin 150 dekar alanda çalışma yürüttüklerini de anlatarak, şunları söyledi:
''Kayseri'de toplam 112 bin 500 dekar alanda, Sivas'ta 45 bin dekarda arazi toplulaştırması uygulama çalışmalarımız devam etmektedir. Nevşehir'de ise arazi toplulaştırmasına yönelik etüt çalışmaları tamamlanarak, uygulama alanı ilan edilmesi beklenilmektedir. Kurumumuz önceki yıllarda, Yozgat'ta toplam 9 bin 652 dekar hazine arazisi 179 hak sahibine, Kayseri'de ise 8 bin 339 dekar hazine arazisini de 299 hak sahibine dağıtımını gerçekleştirerek, topraksız köylüleri toprak sahibi yaparak, çiftçilik yapmalarına imkan sağlamıştır. Ayrıca, Kayseri'de 34 bin dekar alanda toprak sınıfları tespiti, 51 bin dekar alanda da arazi kullanım tespiti çalışmasını gerçekleştirmiş, Kırşehir'de de 4 bin 500 dekar alanda toprak sınıflandırması çalışması bitirilmiştir.''

Arazi toplulaştırma çalışmaları, Develi ilçe merkezi, Gazi Beldesi, Sindelhöyük Beldesi, Zile Beldesi ve Soysallı, Çayırözü, Sarıca, Tombak ile Karacaviran köylerinin arazilerinde yapılacak.
Teknik olarak arazi toplulaştırma sahasına dahil edilmesi uygun olmayan tepelik, taşlık, çukurluk alanlar ile yoğun sabit tesis bulunan alanlar toplulaştırma harici bırakılacak.
n Kayseri İlinde 8 ilçeye bağlı 65 yerleşim birimi
Faaliyet alanlarını; toplulaştırma ve arazi kullanım projeleri, hazine arazilerinin dağıtımı çalışmaları, toprak sınıflarının tespiti, tarım arazilerinin tarım dışı kullanımına izin verilmesi ve hazine tasarrufuna bırakılması çalışmaları oluşturmaktadır.
ETÜT AŞAMASINDAKİ ALANLAR
1- Tomarza-Develi Bahçelik III.Kısım (20 000 Ha)

Toplulaştırma Şube Müdürlüğü Projeleri
Biten Projeler
q Kayseri Yahyalı Katılımcı Arazi Toplulaştırma Projesi
Devam Eden Projeler
q Yozgat Sarıkaya Arazi Toplulaştırma Projesi (Tescil Aşamasında)
q Kayseri Pınarbaşı Arazi Toplulaştırma Projesi (3. Parselasyon Planı Askısı Tamamlanmıştır.)
q Kayseri Yeşilhisar Musahacılı Arazi Toplulaştırma Projesi (Tescil Aşamasında)
q Kayseri Sarıoğlan Arazi Toplulaştırma Projesi (Derecelendirme Çalışmalarına Başlanacaktır.)
q Sivas Ulaş Arazi Toplulaştırma Projesi (Derecelendirme Çalışmalarına Başlanacaktır.)
q Kayseri Yamula Arazi Toplulaştırma Projesi (Çalışılmayan Dönemde Yer Teslimi Yapılmıştır, İşe Başlanmamıştır.)

Bazı Yerleşim Alanlarının “Uygulama Alanı” Olarak Tespiti ve Bu Yerlerdeki Üçüncü Sınıf Tarım Arazisinde Dağıtılacak Bağlantıtoprak Normunun Belirlenmesi Hakkında Karar
18/11/2008 TARİHLİ VE 2008/14375 SAYILI
KARARNAMENİN EKİ

İLÇEMİZDE UYGULAMA ALANI OLARAK TESPİT EDİLECEK YERLERİN
Bağlı Bulunduğu İlBağlı Bulunduğu İlçeKöyü/ Mahallesi /Beldesi
Kayseri bünyan (Merkez)
Kayseri BağlantıbünyanSultanhanı Köyü
Kayseri BağlantıbünyanKaracaören Köyü
Kayseri BağlantıbünyanKardeşler Köyü
Kayseri BağlantıbünyanBüyüktuzhisar Beldesi
Kayseri Bağlantıbünyanİgdecik Köyü
Kayseri BağlantıbünyanBurhaniye Köyü
Kayseri BağlantıbünyanElbaşı Beldesi
Kayseri BağlantıbünyanKaradayı Köyü
Kayseri BağlantıbünyanAkmescit Beldesi
Kayseri BağlantıbünyanYünören Köyü
Kayseri BağlantıbünyanEkinciler Köyü
Kayseri BağlantıbünyanKöprübaşı Köyü
Kayseri BağlantıbünyanSamağır Köyü

Beldemizde ise tarım arazilerinin toplulaştırılması hakkında hiçbir resmi çalışma henüz bulunmamaktadır.
Toprak Reformu Kanunu yönetmeliği için tıklayınız.
Kayseri ve Bünyanda Toprak Reformu Hakkında Bilgiler Reviewed by bunyan on 2/06/2012 Rating: 5 Tarım Reformu Bölge Müdürlüğüne bağlı Yozgat, Kayseri, Kırşehir, Sivas ve Nevşehir illerinde tarım alanlarının daha verimli kullanılmasına y...

Hiç yorum yok: