Kayseri Forum Açıldı - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Kayseri Forum Açıldı

Multi Development ile Union Investment iş birliğiyle Türkiye´de hayata geçirilen ikinci proje olan Forum Kayseri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız´ın katılımıyla açıldı....


İnşasına 2008 yılında başlanan ve 1200 günde tamamlanan Forum Kayseri, düzenlenen törenle açıldı. 250 milyon avroluk yatırım değeri, 65 bin metrekare kiralanabilir alan, 2 bin araç kapasiteli otopark ve 200´den fazla marka ile Kayserililerle buluşan Forum Kayseri´nin açılış törenine; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Multi Development Türkiye CEO´su Hulusi Belgü ve Union Investment Varlık Yönetimi ve Alışveriş
Merkezlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lars Richert ile çok sayıda protokol üyesi katıldı.
Multi Development Türkiye Ceosu Hulusi Belgü, burada yaptığı açıklamada, "Forum Kayseri, 200´den fazla mağazası, 26 kafe ve restoranı ile ev sahipliği yapacağı renkli etkinlikleriyle Kayserililer için yeni bir buluşma noktası olacak" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, bu tür projelerin gerçekleşebilmesi için merkezi yönetimlerin bir sinerji oluşturabilmesinin önemine değinerek, "Bunu Kayseri başardı. O açıdan başta büyükşehir belediye başkanları olmak üzere diğer yerel yönetimlere çok teşekkür ediyorum. Yerel yönetimlerin kendilerini bulmaları ve göstermelerinin en büyük etkeni siyasi istikrardır. Türkiye her yönüyle büyüyen bir ülke. Bugün Çin´den sonra yüzde 9.8´lik büyümesiyle dünyada ikinci sıradayız.

Sürdürülebilir istikrarla birlikte Türkiye´nin daha da büyüyeceğine inanıyoruz. Kayseri´nin büyüme hızı, Türkiye´nin ortalama büyüme hızından daha büyük. Bunu hep beraber başardık. Başarı çıtasını artırarak sürdüreceğiz" diye konuştu.

Türkiye´de 2002 yılında 60 büyük alışveriş merkezinin bulunduğunu, bugün bu sayının 300´e ulaştığını söyleyen Yıldız, "300 alışveriş merkezinin üçte ikisini Anadolu şehirleri oluşturuyor. Bu çok önemli. Ayrıca Anadolu´daki projeler sayesinde esnafımız da bu vesileyle kendini yeniliyor olacak. Türkiye, büyümesini istikrarla birlikte sürdürecek" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kurdele kesmek yerine farklı bir uygulama yapıldı. Bir Türkiye haritası üzerine her biri Türkiye´deki forum alışveriş merkezlerini temsil eden çarklar, konuşmacılar tarafından yerleştirildi. Forum Kayseri´yi temsil eden en son çarkın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından harita üzerine yerleştirilmesi ile tüm çarklar dönmeye başladı ve Forum Kayseri´nin kapıları halka açıldı.



Kayseri Forum'u merak edenler işte tanıtım videosu...
Kayseri Forum Açıldı Reviewed by bunyan on 2/10/2012 Rating: 5 Multi Development ile Union Investment iş birliğiyle Türkiye´de hayata geçirilen ikinci proje olan Forum Kayseri, Enerji ve Tabii Kaynaklar ...

Hiç yorum yok: