Gilaburu Hasadı Başladı - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Gilaburu Hasadı Başladı

Develi İlçesinde yıllık rekoltesi 20 ton civarında olan Gilaburu meyvesinin hasadına başlandı. TRT de hasat çalışmaları ve Gilaburu tanıtımı ile ilgili Develi’de çekim yaptı....


Genellikle İç Anadolu´da Kayseri’nin bazı ilçelerinde ve yoğunlukla Erciyes’in güney eteklerindeki Develi ilçesinde de yetişen Gilaburu, Ekim-Kasım arası yumuşamaya başlıyor. Meyveler, salamura yapıldığında acılığını kaybediyor. Bu şekilde içilebilir hale gelen meyveler, Salamura küplerinden günlük içilecek miktarı çıkartılarak sıkılıyor, su ilave edilerek içiliyor.
Gilaburunun bazı kanser tümörlerini azaltmadaki olumlu etkileriyle ilgili olarak halen Amerika´da, Harward Medicine School´da yapılan ve The New England Journal of Medicine´da yayınlanan çalışmaklarda kanıtlandı. Günde 250 gram Gilaburu suyu tüketiminin sağlık üzerine olumlu etkilerinin olduğu ve kanser tümörlerindeki azalmaların Gilaboruda bulunan antioksidan maddelerle olan ilgisi üzerindeki çalışmalar devam ediyor.
 

Hasadı başlayan Gilaburu meyvesi, evlere dolmaya başladı. TRT de hasat çalışmaları ve Gilaburu tanıtımı ile ilgili Develi’de çekim yaptı. Gilaburunun 2 TL’den satışa sunulduğu bildirildi.





Gilaburu Hasadı Başladı Reviewed by bunyan on 2/10/2012 Rating: 5 Develi İlçesinde yıllık rekoltesi 20 ton civarında olan Gilaburu meyvesinin hasadına başlandı. TRT de hasat çalışmaları ve Gilaburu tanı...

1 yorum:

  1. Kayseri'nin Gürpınar köyündeki bahçemizde bu meyveden var. İsteyene gönderebiliriz. 0533 642 6761

    YanıtlaSil