2.02.2012

Gilaboru


Gilaboru bitkisi, kanser önleyici, antioksidan ve C vitamini deposudur. Yaklaşık olarak portakaldan 10 kat daha fazla C vitamini içerir....



Ülkemizde daha çok iç anadalu bölgesinde, su kenarlarında ve nemli yerlerde yetişir. Gilaboru  çalı görünümünde, boyu 2-3 metreye kadar ulaşan küçük bir ağaçtır. Kırmızı, salkım şeklinde yuvarlak meyveleri vardır.İlaç sanayinde hammadde olarakkullanılmaktadır


Gilaboru nun kullanım alanları ve etkileri:
• Böbrek taşlarının düşmesine yardımcıdır.                                                                                                                             
Taş üremesine engeller
• Böbrek Tembelliği rahatsızlığına faydalıdır
• İdrar yolları iltihaplarına
• Ödemi atar, yüksek üreyi düşürürmeya yardımcıdır
• Safra taşlarını erimesine faydalıdır, karaciğeri destekler.
• Prostat rahatsızlığına iyi gelir.
• Yatıştırıcı,adstingent(dokuları sıkılaştırır ve sağlamlaştırır)
• Kramplara ve kas gerginliklerine karşı olumlu etki oluşturur
• Sinir sistemini güçlendirici etkileri vardır.
Not: Gilaboru meyvesinin faydalarını yazdığımız  rahatsızlıklar için etkisi yüzde yüz değildir. Yukarda yazılan faydaları halk arasında bilinen faydaları, kullanan kişilerin belirtmiş olduğu yorumlar ve yapılan çeşitli araştırmalar doğrultusunda belirtilmiştir.ilgili kanunlar gereği şifalı bitkilerin rahatsızlıklara iyi geldiğinin belirtilmesi yasaktır.  Şifa olmasını dileriz.

Soma Toplumsal Dönüşüm Projesine destek olun!

0 yorum:

Yorum Gönder