Bünyan İlçe Danışma Toplantısı Tamamlandı - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Bünyan İlçe Danışma Toplantısı Tamamlandı

Bünyan ilçe teşkilatında gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, İl Başkanı Ömer Dengiz, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe teşkilatı, kadın kolları, gençlik kolları ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan
AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, ilçe danışma toplantılarında ilçelerin sorunlarını masaya yatırarak, çözüm aradıklarını belirtti. Dengiz, önümüzde bir 2014 yerel seçimler süreci bulunduğunu da dile getirerek, dinamizm ve dava aşkı ile çalışarak yerel yönetimlerde büyük başarı elde etmek istediklerini söyledi.

AK Parti
Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da, önümüzdeki hafta içinde değişen MİT kanunu hakkında bilgi verdi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması ile başlayan önemli bir süreç yaşandığını ifade eden Öksüzkaya, kanunla ilgili şunları söyledi:

"Bu süreçte muhalif taraflar tarafından yargı başbakan mı sorgulayacak şeklinde gündem oluşturuldu. Aslında böyle bir konu yok. Bu sorgulama aşamasında yanlış olan bir husus vardı.

Özel yetkili savcı MİT müsteşarını ifadeye çağırırken, kendisine bağlı olan cumhuriyet başsavcılığına, bu konu ile bilgilendirme yapması gerekiyordu. Tabii bu konuda istişare ve bilgilendirme yapılmadan, sorgulamaya çağrılması o camiada hoş olay olmaktan çıktı. Dolayısı ile de bu konuda bir kanun düzenlemesi yapmak gerekti. MİT yapısı itibariyle, illegal örgütlerin çalışmalarını denetleyen, onların içine sızarak bilgilerini devlete aktaran bir kurum. Gizil bir kurum, çalışmalarını sadece kendi içinde çalışanları biliyor. Bu kurumun son zamanlardaki çalışmalarına hepimiz şahit oluyoruz. Daha önceden PKK karakollarımızı basıyordu, yollarımızı kesiyordu, binlerce askerimizi şehit ediyordu ama hiç bin şeyden haberimizi dahi olmuyordu. Bu kurum içinde bir koordine bozukluğu vardı.

Ama şimdi yeni oluşumla birlikte tek merkezden yönetilmeyle beraber hareket kabiliyeti biraz daha fazlalaştı ve olaylar çıkmadan önce haber alınmaya, müdahale edilmeye başlandı. PKK'ya nefes aldırmıyoruz, hareket imkanı ve sivil yapılanma imkanı vermiyoruz. Aynı zamanda bu örgütün şehir yapılanması olan Kck'ya da göz açtırılmıyor. Yapılan baskınlarla günlük 30-40 kişi göz altına alınıyor. Bunlar devletin birliğine kast eden insanlardı. Dolayısı ile MİT teşkilatı gizli bir kurum. Bu kurumun da başbakanın bilgisi olmadan sorgulanamayacağı söz konusu. Çıkardığımız kanunda bu insanların yargılanmasını engelleyen bir şey yok. Sadece başbakana bağlı olan insanların onun izni olmadan sorgulanamayacağı ve yargılanamayacağı yönünde bir karar aldık."
Bünyan İlçe Danışma Toplantısı Tamamlandı Reviewed by bunyan on 2/26/2012 Rating: 5 Bünyan ilçe teşkilatında gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, İl Başkanı Ömer Dengiz, il yönetim ...

Hiç yorum yok: