Bünyan'a 6 Milyon Dolarlık Meydan Geliyor - BÜNYAN HABERLERİ

728x90 AdSpace

SON DAKİKA

Bünyan'a 6 Milyon Dolarlık Meydan Geliyor

BÜNYAN'A 6 MİLYON DOLARLIK MEYDAN Büyük alışveriş merkezlerinin olmayacağı ahi ve esnaf kültürünün yaşatılabileceği bir meydan projesi hazırladıklarını söyleyen Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, "6 milyon dolara mal olacak... 

 Meydan yapımında belediye kasasından 1 TL dahi para çıkmayacak.

 Büyük alışveriş merkezlerinin olmayacağı ahi ve esnaf kültürünün yaşatılabileceği bir meydan projesi hazırladıklarını söyleyen Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, "6 milyon dolara mal olacak meydan yapımında belediye kasasından 1 TL dahi para çıkmayacak. Otel, sinema salonu, Türk hamamı, dükkan, tören alanı ve otoparkın bulunacağı çarşı projesinin yapımına bu yıl itibariyle başlayacağız. İddia ediyorum bu proje Türkiye'ye model olacak" dedi.
Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, bir yandan ilçenin tarihi kültürünü yaşatma diğer yandan da istihdama yönelik çalışmalarının bulunduğunu belirtti. 'Bünyan el halısına vefa projesi' ürettiklerini söyleyen Özmen, "Proje kapsamında bu ay itibariyle atölyeleri kurduk, tezgahları ve ipleri aldık. İlk etapta önümüzdeki günlerde 30 tezgahta 90 hanım çalışacak. Mühim olan pazar. Hazırladığımız katalog çalışmasıyla hediyelik tarzıyla da üretim yapmayı amaçlıyoruz. Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimiz arasında Bünyan halısı bu proje sayesinde hem korunmuş olsun hemde istihdam sıkıntısı içerisinde insanlara ekmek olsun aş olsun. İkinci etapta pazar payı ile birlikte hedefimizi 300 tezgaha çıkarmayı hedefliyoruz. Minimum 300-400 kişi ile Bünyan halısı tekrar canlanacak" diye konuştu.
 

"MEYDAN PROJESİ TÜRKİYE'YE MODEL OLACAK"
İnsanların daha iyi şartlarda alışveriş yapabileceği ve tören alanı, otopark ile lokanta gibi birçok dükkanın bulunduğu bir meydan projesinin bu yıl itibariyle hayata geçirilmeye başlanılacağını ifade eden Özmen, "Büyük alışveriş merkezi olmayan ahi ve esnaf kültürünün olacağı bir meydan projesi için kolları sıvamıştık. 4 bin 800 metrekare cenaze merasiminin yapılacağı alan, sinema salonu, konferans salonu, Türk hamamı, tören alanın olacağı bir konsept yapacağız. Bu yıl ilk etap olan otel ve bürolar ile 30 dükkanın yapımına başlayacağız. 2 sezonda bitecek olan bu proje, Türkiye'ye model olacak. Ben alışveriş merkezlerinin mantığına karşıyım. Küçük bakkalların kaybolduğunu görüyorum. Bu değerlere inanan biri olarak çok farklı bir mimarı ile meydan projesinin tamamlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Projenin maliyetinin 6 milyon dolar olacağını söyleyen Özmen, "Belediye kasasından 1 TL bir harcamayacağız. Esnafları daha iyi yerde işlerini yapma imkanı sağlamanın yanı sıra belediyenin bu işten karlı çıkacağının inancındayız" dedi.
Bünyan'a 6 Milyon Dolarlık Meydan Geliyor Reviewed by bunyan on 2/07/2012 Rating: 5  Büyük alışveriş merkezlerinin olmayacağı ahi ve esnaf kültürünün yaşatılabileceği bir meydan projesi hazırladıklarını söyleyen Bünyan B...

Hiç yorum yok: